Σε ΙΚΑ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΜΒ και Εργατικό Κέντρο Βόλου η Κατερίνα Πατσογιάννη

Πατσογιάννη ΙΚΑ
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Στο πλευρά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου στο πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων δήλωσε ότι θα βρίσκεται η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Πατσογιάννη. 

KEN

Η υποψήφια βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο Θανάση Παπαδημόπουλο και τους γενικό και αναπληρωματικό γραμματέα κ. κ. Δημήτρη Βασιλείου και Στράτο Γαλλιόπουλο, οι οποίοι και έθεσαν τους τρεις άξονες διεκδίκησης που τίθενται σε άμεση προτεραιότητα από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου (επαναθεσμοθέτηση, θωράκιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ισότητα-ισονομία στους εργασιακούς χώρους, ενίσχυση με προσωπικό και μέσα της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΕΦΚΑ, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, μεγαλύτερη αξιοποίηση  του τουριστικού προϊόντος που μπορεί να συμβάλει και στην μείωση της ανεργίας κ. αλ.)

«Διεκδικούμε αμοιβόμενη εργασία και όχι προσωρινά επιδόματα» τόνισαν τα στελέχη του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Της περιέγραψαν την εργασιακή εικόνα που υπάρχει στη Μαγνησία υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη «μάχη» είναι η 

δημιουργία θέσεων εργασίας που θα φέρει ανάπτυξη, αλλά και ανακούφιση σε εκατοντάδες ανέργους. Παράλληλα της έθεσαν και το ζήτημα της πιστοποίησης του επαγγέλματος σε μία προσπάθειας να δημιουργηθεί εξειδικευμένο προσωπικό.

Η Κατερίνα Πατσογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα στηρίζει τις διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου Βόλου διαχρονικά καθώς το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας είναι η «ισχυρή ανάπτυξη». «Θέλουμε να φέρουμε καινούργιες επιχειρήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει το πρόγραμμα της ΝΔ» ανέφερε και πρόσθεσε πως «η ΝΔ πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία». Επανέλαβε πως θα επιβραβεύεται ο καλός εργοδότης γιατί «υγιής επιχειρηματικότητα σημαίνει υγιείς θέσεις εργασίας, καλά αμοιβόμενες». Σημείωσε πως  θεωρεί απαραίτητη την εκπαίδευση και συνεχή ενημέρωση του εργατικού δυναμικού της χώρας.

«Η ΝΔ πιστεύει πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα μπορεί να κάνει την μεγάλη έκπληξη της Ευρώπης» ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Θα στηρίζω τις διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου που στοχεύουν στην ανάπτυξη και δουλειά για όλους» κατέληξε.

Υπερ του αυτοδιοίκητου των ΔΕΥΑ 

Για τα έργα που εκτελούνται, αλλά και προγραμματίζονται ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Στέργιο Παπαευσταθίου η Κατερίνα Πατσογιάννη.

Η υποψήφια βουλευτής, η οποία άλλωστε γνωρίζει τις διαδικασίες ελέγχου των ΟΤΑ, εξέφρασε την άποψη ότι Επιχειρήσεις τύπου ΔΕΥΑ είναι θετικό να λειτουργούν με αυτονομία και η παρέμβαση του Κράτους να γίνεται σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις και εφ’ όσον κινδυνεύει ένα δημόσιο αγαθό, όπως εν προκειμένω το νερό. 

Ενημερώθηκε για το ζήτημα της ΕΡΓΗΛ, την δικαστική «μάχη» που δίνεται για να σταματήσουν οι κατασχέσεις. Η Κατερίνα Πατσογιάννη δήλωσε πρόθυμη να συνδράμει – όπου της ζητηθεί- προς την οριστική επίλυση της διαμάχης ανάμεσα στην Επιχείρηση και την ιδιωτική εταιρία. 

Σε ΙΚΑ και ΟΤΕ

Τέλος η υποψήφια βουλευτής Κατερίνα Πατσογιάννη επισκέφθηκε τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Βόλου και του κεντρικού υποκαταστήματος ΟΤΕ Βόλου. 

error: Content is protected !!