ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Κατσιαντώνης: «Προτεραιότητά μου να γίνει πράξη η στήριξη των νέων»

kats2 katsiantwnhs

Μεγάλη βαρύτητα στους νέους ανθρώπους και το πώς αυτοί θα μπορέσουν να υποστηριχθούν, καθώς αποτελούν την βάση για τον τόπο μας, δίνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο onlarissa.gr, τονίζει χαρακτηριστικά: «Θα διεκδικήσω άμεσα κίνητρα και μέτρα στήριξης αξιοπρεπούς εργασίας και υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων, ενθάρρυνσης και υποστήριξης υλοποίησης ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Επίσης, είναι κάθετος σχετικά με το θέμα του Hotspot στο Κυψελοχώρι, σημειώνοντας: «στο Νομό Λάρισας, δεν χωρά άλλη τέτοια δομή, αφού ήδη η υφιστάμενη στο Κουτσόχερο δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους…».

Συνέντευξη στην Αθανασία Παύλου

Περιοδεύετε σε όλο το Νομό, συναντάτε κόσμο. Αλήθεια, μετά το κύμα μετανάστευσης λόγω κρίσης, βλέπετε νέους στα χωριά του τόπου μας, και τι σας λένε για τις αγωνίες τους και την προοπτική να μείνουν στον τόπο τους;

Όπου περιοδεύω, όχι μόνον τώρα που έρχονται εκλογές, αλλά διαρκώς τα τελευταία χρόνια, συνέχεια μονολογώ ότι πάω «στα χωριά των συνταξιούχων». Ο λόγος που τα αποκαλώ έτσι, είναι γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων εκεί είναι οι γονείς μας και οι παππούδες μας, που κρατούν Θερμοπύλες για να κρατήσουν ζωντανό τον τόπο τους. Λείπουν οι νέοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που συναντώ, ιδίως στα μικρά αγροκτηνοτροφικά χωριά. Στον τόπο μας,  πραγματικά χωράνε και αξίζει να ζουν και να παράγουν πολλοί περισσότεροι νέοι. Γνωρίζουμε καλά ότι, τα τελευταία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε βαριά αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα, που είχαν ως αποτέλεσμα να φύγουν οι νέοι, άλλοι για τις μεγάλες πόλεις και άλλοι ακόμη και να ξενιτευτούν για να βρουν καλύτερη τύχη. Αυτό λοιπόν, από τη μια με θυμώνει και από την άλλη με πεισμώνει. Θέλω και θα διεκδικήσω άμεσα την υιοθέτηση κινήτρων, για να γυρίσουν οι νέοι πίσω στον τόπο τους, που έχει ιστορία και προοπτικές ανάπτυξης.

Γιώργος Κατσιαντώνης: «Προτεραιότητά μου να γίνει πράξη η στήριξη των νέων»

Όπως παρατήρησα πρόσφατα σε επίσκεψή μου σε μικρό χωριό του Νομού μας, αυτοί οι λίγοι νέοι που ακόμη κρατούν αντιστάσεις στα δεινά των τελευταίων ετών, προσπαθούν και το παλεύουν με νύχια και με δόντια, για να στηρίξουν τον τόπο μας. Νέοι και μεγαλύτεροι, με ένα στόμα όλοι, μου ζητούν να δοθούν κίνητρα και δουλειές, «για να μπορούμε να ελπίζουμε», όπως μου λένε χαρακτηριστικά.  Είναι προτεραιότητά μου να γίνει πράξη από τη μια η στήριξη των νέων με κίνητρα και προοπτική εκπαίδευσης, ανάπτυξης και αξιοπρεπούς εργασίας και από την άλλη η υποστήριξη και πριμοδότηση της επιστροφής όσων έφυγαν ως οικονομικοί μετανάστες. Είναι επιβεβλημένη η επανεγκατάσταση όλων στον τόπο τους, για να στεριώσει το θεμέλιο της ανάπτυξης, της προοπτικής και της ελπίδας της νέας γενιάς.

Ξέρετε, υπήρξα πολλά χρόνια οικονομικός μετανάστης και γνωρίζω από πρώτο χέρι το αίσθημα της ξενιτιάς, της μοναξιάς, της εγκατάλειψης από το κράτος. Εκεί, που το μόνο που μας κράταγε δεμένους με την πατρίδα ήταν η πίστη στην ορθοδοξία, ο Κυριακάτικος Εκκλησιασμός και η προσευχή ότι θα έρθει εκείνη η μέρα που θα γυρίσου με ξανά στον τόπο μας και δε θα χρειαστεί να ξαναφύγουμε. Και εμένα, με αξίωσε ο Θεός και έζησα αυτή τη στιγμή. Για αυτό, λοιπόν, θα αγωνιστώ για όλους όσους σαν εμένα βρέθηκαν μακριά από τον τόπο τους και θα είμαι παρόν από την πρώτη μέρα για να γίνει η σκέψη της επιστροφής, πράξη. Για αυτό θα διεκδικήσω άμεσα κίνητρα και μέτρα στήριξης αξιοπρεπούς εργασίας και υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων, ενθάρρυνσης και υποστήριξης υλοποίησης ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, υιοθέτησης ανταποδοτικής πολιτικήςπρος την κοινωνία, μέσω αναδιάρθρωσης του ασφαλιστικού συστήματος, μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλα τα νοικοκυριά, δημιουργίας νέων σχολείων, υποστήριξης της ελληνικής οικογένειας μέσα από την πριμοδότηση των γεννήσεων, την επαναφορά των επιδομάτων για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, την αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί.

Γιώργος Κατσιαντώνης: «Προτεραιότητά μου να γίνει πράξη η στήριξη των νέων»

Μιλήσατε μόλις για στήριξη της κοινωνίας και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων πολιτών. Για την οικογένεια τι μέτρα θα λάβετε;

Το πρόγραμμα της Ν.Δ είναι σαφές και προσδιορισμένο προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευθεί ότι θα χορηγείται ποσό 2000€ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται και θα θεσμοθετηθεί αφορολόγητο όριο που θα προσαυξάνεται κατά 1000€ για κάθε παιδί.

Έχουμε ανάγκη να δούμε τις γεννήσεις να αυξάνονται και τον πληθυσμό της χώρας να πολλαπλασιάζεται. Για αυτό, λοιπόν, έχουμε καθήκον να δώσουμε μάχη σώμα με σώμα για τη μάστιγα του δημογραφικού, εξαιτίας του οποίου βλέπουμε να συρρικνώνεται ο πληθυσμός μας.

Έχουμε ήδη σχεδιάσει τη δημογραφική πολιτική σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει πραγματικά σήμερα η κοινωνία μας, με βάση την εξέλιξη που έχει ο θεσμός της οικογένειας. Αναγνωρίζουμε ότι το δημογραφικό ζήτημα είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την προοπτική της Ελλάδας. Και στο πλαίσιο αυτό, μαζί με τις κατά τόπους κοινωνίες και τις περιφέρειες θα εργαστούμε και θα προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές, ώστε να στηρίξουμε τις αποφάσεις των νέων να κάνουν οικογένεια.

Στοχεύουμε με κάθε τρόπο να υποστηρίξουμε και ενισχύσουμε τις γεννήσεις, να εξασφαλίσουμε συνθήκες που θα παρέχουν ασφάλεια στον οικογενειακό προγραμματισμό, μέσα από θετικές παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, όπως το ολοήμερο σχολείο, την εξασφάλιση ίσης πρόσβασης όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, την επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018, τη στήριξη των εργαζομένων γονέων και κυρίως των μητέρων -γυναικών.

Μείζον ζήτημα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε στον νομό Λάρισας, είναι, μεταξύ άλλων, και το θέμα της δημιουργίας hotspot στο Κυψελοχώρι. Ποια η άποψή σας για αυτό;

Από την πρώτη στιγμή, αντέδρασα με όλες μου τις δυνάμεις, όπως σύσσωμη αντέδρασε και η τοπική κοινωνία. Δεν πληρούνται από καμία άποψη οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι, αφού ο χώρος του στρατοπέδου Ζώγα που έχουν επιλέξει, είναι ακατάλληλος, με ανεπαρκή αστυνόμευση, ενώ σοβαρό θέμα δημιουργείται από το ότι βρίσκεται κοντά σε άλλο στρατόπεδο πυρομαχικών, πράγμα που θέτει ζήτημα ύψιστης ασφάλειας για την περιοχή.

Επίσης, το γεγονός ότι στην ευρύτερη ζώνη υπάρχουν καλλιέργειες και χωράφια των κατοίκων, καθώς και ζητήματα όπως η ανεπάρκεια πόσιμου νερού, η έλλειψη  συγκοινωνιακής σύνδεσης και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης του χώρου, συνιστούν παράγοντες πλήρως αποτρεπτικούς για τη δημιουργία του στο συγκεκριμένο χώρο. Επιπλέον, στο Νομό Λάρισας, δεν χωρά άλλη τέτοια δομή, αφού ήδη η υφιστάμενη στο Κουτσόχερο δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους, με πρόσφατα τα περιστατικά που ήρθαν στη δημοσιότητα με μαχαιρώματα μεταξύ προσφύγων, που δείχνουν τα προβλήματα ως προς την ασφάλεια και την αδυναμία υποστήριξης μιας ακόμη τέτοιας δομής, χωρίς να πληρούνται αυστηρώς οι προϋποθέσεις ασφάλειας και ασφαλούς διαβίωσης των ίδιων των κατοίκων του νομού στον ίδιο τους τον τόπο, αλλά και των φιλοξενούμενων προσφύγων. Για αυτό, από την πρώτη στιγμή βγήκα μπροστά και διεκδίκησα το αυτονόητο, να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι  δεν αντέχει ο Νομός Λάρισας άλλη τέτοια δομή.

Ας δούμε και έναν άλλο πολύπαθο τομέα: τους κτηνοτρόφους και το πρόβλημα που έχουν με τις τιμές του γάλακτος και τις παράνομες Ελληνοποιήσεις. Τι σκοπεύετε να κάνετε ώστε να δώστε λύση στο θέμα αυτό;

Επ’ αυτού, έχει από πέρυσι κιόλας δεσμευθεί προσωπικά ο πρόεδρός μας, κ. Μητσοτάκης, ότι θα μπει τέλος. Είναι μονόδρομος να σταματήσουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και πιέζουν αφόρητα την ελληνική γαλακτοπαραγωγή και τις τιμές των παραγωγών μας και για αυτό δεσμευόμαστε για καθεστώς πλήρων και αποτελεσματικών ελέγχων.

Μάλιστα, είχε κάνει σχετική δήλωση από την ξακουστή για την ιστορία και την μοναδική κτηνοτροφία της, Σαμαρίνα Γρεβενών, πέρυσι το καλοκαίρι, χωριό με οποίο διατηρώ ιδιαίτερους δεσμούς λόγω της καταγωγής της συζύγου μου. Τότε, λοιπόν, είχε αναγνωρίσει ότι το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων δεν είναι τόσο θέμα οικονομικών πόρων όσο ζήτημα πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας για πραγματοποίηση ελέγχων, για τους οποίους δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά για την άμεση αντιμετώπισή τους  μέσω στελέχωσης του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με στελέχη που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο με στόχο την αυστηροποίηση των ελέγχων και την προστασία των ελληνικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμώ ότι θα δούμε άμεσα να «μπαίνει το νερό στο αυλάκι» ώστε να φτάσουμε στη λύση του προβλήματος αυτού.

Πηγή: onlarissa.gr

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
error: Content is protected !!