ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι αρχές κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο που πιστεύεται ότι μετέφερε πετρέλαιο προς τη Συρία

2690766
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 10:15

Ένα δεξαμενόπλοιο που πιστεύεται ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα από την ΕΕ, κατασχέθηκε στα ανοικτά του Γιβραλτάρ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του βρετανικού εδάφους.

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι το Grace 1 προόριζε το αργό πετρέλαιο που μετέφερε για το διυλιστήριο της Μπανιάς στη Συρία (…), το οποίο ανήκει σε εταιρεία η οποία υπόκειται στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Συρίας» και άρα πρόκειται «για παραβίαση των κυρώσεων», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ Φάμπιαν Πικάρντο.

Οι αρχές του Γιβραλτάρ δεν διευκρίνισαν την προέλευση του πετρελαίου, όμως, σύμφωνα με την Lloyd’s List που ειδικεύεται στις θαλάσσιες μεταφορές, το δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο.

Μέλη του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τις αρχές του Γιβραλτάρ συνέλαβαν το σούπερ τάνκερ νωρίς σήμερα το πρωί στα ανοικτά του βρετανικού εδάφους.

«Συλλάβαμε το πλοίο και κατασχέσαμε το φορτίο του», πρόσθεσε ο Πικάρντο.

Στις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Συρίας, που ισχύουν από το τέλος του 2011 και τον Μάιο παρατάθηκαν ως την 1η Ιουνίου 2020, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο στη χώρα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 10:20

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!