Κατερίνα Πατσογιάννη στην Πυροσβεστική: Ανάγκη ισχυρού φορέα πολιτικής προστασίας 

Πατσογιάννη στην Πυροσβεστική 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής είναι η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Πατσογιάννη, η οποία τονίζει πως η πολιτική οφείλει να προσαρμόζεται προς την κατεύθυνση κάλυψης των αναγκών που θα προκύψουν. 

KENT728X100 1

Η θωράκιση της χώρας απέναντι στα έντονα – και ενίοτε – απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα που δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις (πλημμύρες, πυρκαγιές) είναι σε «νηπιακή» φάση, κάτι πολύ ανησυχητικό για το μέλλον. 

Μέχρι σήμερα – μετά και την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι Αττικής – η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον «αέρα» η συγκροτημένη πολιτική προστασία, επεσήμανε με την ευκαιρία της συνάντησής της με πυροσβέστες στην υπηρεσία του Βόλου. Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού – με υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς και ακόμη οι υπηρεσίες δεν 

εμφανίζουν την ετοιμότητα που θα έπρεπε. Κάλυψη θέσεων, επαρκή μέσα και κυρίως εκπαίδευση είναι μερικά από τα βασικά κενά των υπηρεσιών πυρόσβεσης, που όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά στελέχη της τοπικής Πυροσβεστικής θέτουν την λειτουργία της στον «αυτόματο πιλότο». 

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών με την συνδρομή – πολλές φορές- εθελοντών είναι αρκετές φορές υπεράνθρωπες και έχουν αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις. Όμως η Πολιτεία ακόμη και σήμερα δεν έχει βάλει την πυροπροστασία και εν γένει την πολιτική προστασία στις πρώτες προτεραιότητες. 

Η Κατερίνα Πατσογιάννη τόνισε πως –δυστυχώς- δεν έχουν αξιοποιηθεί χρήματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την θωράκιση της πολιτικής προστασίας και αυτό είναι κακό για την χώρα. 

Δήλωσε πως θα συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή επισημαίνοντας ότι η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα των υπηρεσιών πυρόσβεσης της χώρας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. 

Τριτοκοσμικές συνθήκες 

Ο υποδιοικητής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Λιακόπουλος ενημέρωσε την υποψήφια βουλευτή για επιμέρους θέματα με κορυφαίο το αίτημα της άμεσης ανάγκης μεταστέγασης της Πυροσβεστική Βόλου που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια. 

«Είμαστε η 4η μεγαλύτερη μονάδα πυρασφάλειας της χώρας και οι συνθήκες στέγασης της υπηρεσίας είναι τριτοκοσμικές» σημείωσαν οι πυροσβέστες, κάτι που έχει διαπιστωθεί άλλωστε από τους πάντες. 

Σε συνάντησή της με τους πυροσβέστες βάρδιας η υποψήφια βουλευτής εξέφρασε τον σεβασμό της στο δύσκολο έργο που επιτελούν, την αγωνία της για τα όσα μπορεί να φέρει η κλιματική αλλαγή που άρχισε ήδη να συντελείται, αλλά και την απόφασή της να δουλέψει σκληρά προς την κατεύθυνση θωράκισης της χώρας. 

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και υποψήφια βουλευτής συμφώνησαν πως ένας νέος, ισχυρός, σύγχρονος φορέας πολιτικής προστασίας πρέπει να δώσει άλλες κατευθύνσεις, καλύπτοντας τις 

ανάγκες που φαίνεται πως θα προκύψουν από την κλιματική αλλαγή. 

error: Content is protected !!