ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκε η διημερίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας «Ηλεκτρονικές Πωλήσεις και Μάρκετινγκ»

20190704113103 IMG 1389
milonas 728x90 1
728x110

Ολοκληρώθηκε το  απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου «Δεσποτικό» στην Πορταριά Πηλίου η πρώτη ημέρα τις διημερίδας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας με τίτλο «Ηλεκτρονικές Πωλήσεις και Μάρκετινγκ» και η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του έργου FUTURE ECOM της Κ.Π. INTERREG EUROPE.

To έργο στο οποίο συμμετέχει και το Επιμελητήριο Μαγνησίας και έχει ως συντονιστή εταίρο, το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι, έχει ως  γενικό στόχο το να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και τον αντίκτυπο των μέσων πολιτικής που εξετάζονται στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, ενθαρρύνοντας την εκμετάλλευση της ψηφιοποίησης στις ΜΜΕ, προκειμένου να βελτιωθεί και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους στο μέλλον.

Στην ημερίδα εκτός από τους δέκα εταίρους του έργου που προέρχονται από οκτώ διαφορετικές περιφέρεις της Ε.Ε. συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου του Κόβεντρι από το Ηνωμένο Βασίλειο, του Περιφερειακού Συμβουλίου του Κιμενλαάκσο από την Φιλανδία και του Συνδέσμου Εμπορικών Επιχειρήσεων της Εμίλια Ρομάνια από την Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο εκπρόσωπος της εταιρείας PublicOTA παρουσίασε την σημασία της σκιαγράφισης των πελατών για την επιτυχημένη λειτουργία οποιασδήποτε B2B πλατφόρμας.

Εν συνεχεία, ο κος Δημήτριος Ζαφείρης καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας Bicon Hellas, παρουσίασε τα οφέλη και την χρησιμότητα του μάρκετινγκ μέσω της τεχνολογίας geofencing, καθώς και την νεοφυή εφαρμογή Volos Shopping που ενεργοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου.

Τέλος, ο κος Αντώνης Μήτσιος στέλεχος της Α.Ε.Δ.Ε.Π. ολοκλήρωσε τις παρουσιάσεις με την παρουσίαση των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπήρξαν για την στήριξη της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων και ειδικότερα των προγραμμάτων «ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ» και «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ».

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση των ξένων εταίρων και των ξένων εκπροσώπων με στελέχη και εκπροσώπους τοπικών φορέων της περιοχής μας. Ειδικότερα, στις συναντήσεις συμμετείχαν στελέχη του Συνδέσμου Βιομηχανιών  Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, εκπρόσωπος της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Πανταζώνας.

Παρόντες στην πρώτη ημέρα της διημερίδας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Αγγελέτος.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας, ακολούθησε συνάντηση των εταίρων έργων σχετικά με την μεθοδολογία αναγνώρισης και ανταλλαγής καλών πρακτικών, αλλά και της μεθοδολογίας για την συγκρότηση ενός επιτυχημένου περιφερειακού σχεδίου σε θέματα ψηφιοποίησης το οποίο θα αποτελέσει και το σημαντικότερο παραδοτέο του έργου.

Η διημερίδα ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή με την επίσκεψη των εταίρων σε καινοτόμες επιχειρήσεις της περιοχής.

error: Content is protected !!