ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόκκαλης στο onlarissa.gr: Προχωράμε μαζί μπροστά, αφήνοντας πίσω τις πολιτικές λιτότητας

kokkalis tsipras zagora

«Ζητώ από τους συμπολίτες μου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού, να θυμηθούν τι έπραξα ως κυβερνητικό στέλεχος, να σκεφτούν τι αντίκτυπο είχε αυτό το έργο στη ζωή τους και να αποφασίσουν ποιους θα στείλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους στη βουλή, την ερχόμενη Κυριακή». Τα παραπάνω σημειώνει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε συνέντευξή του στο onlarissa.gr

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρεται εκτενώς στο έργο του στο υπουργείο, ενώ για το διακύβευμα των μεθαυριανών εκλογών τονίζει ότι «οι πολίτες έχουμε δυο επιλογές: Να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή να επιστρέψουμε πίσω, στη λιτότητα, την ανασφάλεια, την αδικία. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών και ο λαός το ξέρει καλά και γι’ αυτό θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα».

Κόκκαλης στο onlarissa.gr:  Προχωράμε μαζί μπροστά, αφήνοντας πίσω τις πολιτικές λιτότητας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Απόστολο Ράιδο

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Κόκκαλη. Βρισκόμαστε στην εποχή όπου ο πολιτικοϊδεολογικός χάρτης επανακαθορίζεται;

Κοιτάξτε κ. Ράιδε, όντως εδώ και καιρό, μέσα στη μνημονιακή περίοδο με αφορμή κυρίως τις συγκυβερνήσεις και τις μετακινήσεις πολιτικών στελεχών, κάποιοι έχουν μιλήσει για το τέλος των ιδεολογιών και την κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος, δηλαδή των λεγόμενων πολιτικών διοπόλων. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι η ώρα να ανοίξει μία τέτοια κουβέντα, αν και είμαι διατεθειμένος όποτε κληθώ να την κάνω.

Για να έρθω όμως στο ερώτημά σας: Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος – κι αυτό είναι κάτι που έχει αποδειχθεί και ιστορικά – πως όταν μέσα από προοδευτικές συγκλίσεις, συναντηθούν οι δυνάμεις της πολιτικής μετριοπάθειας, τότε δημιουργείται ο πραγματικά ισχυρός και υγιής πόλος που μπορεί να φέρει στη χώρα ανάπτυξη και προκοπή.

Γι’ αυτή την επιβεβλημένη για την παρούσα ιστορική συγκυρία για τη χώρα, σύγκλιση, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Γιατί αυτή η σύγκλιση μιας ευρύτερης, προοδευτικής, δημοκρατικής και κοινωνικής συμμαχίας, θα είναι και ο καταλυτικός παράγοντας που θα φέρει τη νίκη την ερχόμενη Κυριακή και τον Αλέξη Τσίπρα ξανά στην πρωθυπουργία της χώρας.

Κόκκαλης στο onlarissa.gr:  Προχωράμε μαζί μπροστά, αφήνοντας πίσω τις πολιτικές λιτότητας

Είστε ίσως ο μοναδικός υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Συμμαχία» που πορεύεται στην προεκλογική του καμπάνια προτάσσοντας τα πεπραγμένα του ως κυβερνητικό στέλεχος και ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν. «Θυμηθείτε, σκεφτείτε, αποφασίστε» είχατε πει χαρακτηριστικά την περασμένη Παρασκευή στον ανοιχτό απολογισμό σας στη Λάρισα…

Σε μία εποχή όπου τα επίπλαστα διλήμματα, αλλά και οι ψεύτικες υποσχέσεις είναι της μοδός, νομίζω πως το καλύτερο αντίδοτο είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια, όπως προκύπτουν μέσα από έργα και πράξεις. Γι’ αυτό κι εγώ ζήτησα από τους συμπολίτες μου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού, να θυμηθούν τι έπραξα ως κυβερνητικό στέλεχος, να σκεφτούν τι αντίκτυπο είχε αυτό το έργο στη ζωή τους και να αποφασίσουν ποιους θα στείλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους στη βουλή, την ερχόμενη Κυριακή.

Να θυμηθούν οι αγρότες για παράδειγμα πως τον Φεβρουάριο του 2017 ο κ. Μητσοτάκης προέτρεπε τον πρωθυπουργό να κατάσχονται οι επιδοτήσεις με συμψηφισμό οφειλών προς το δημόσιο. Εμείς βέβαια κάναμε το αντίθετο, τις προστατεύσαμε. Να σκεφτούν επίσης πως έχουμε ήδη παρουσιάσει κοστολογημένο και εγκεκριμένο μέτρο για τη μείωση του κόστους του αγροτικού πετρελαίου.

Να προβληματιστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου και οι συμβασιούχοι με τα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα αλλάξει δηλαδή το σύστημα αξιολόγησης. Αυτό ανοίγει διάπλατα παράθυρο για απολύσεις, την ώρα που ο ίδιος άνθρωπος, ο αρχηγός της Ν.Δ. άσκησε σκληρή αντιπολίτευση σε όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησής μας να αποκαταστήσει αδικίες σε ότι αφορά τους συμβασιούχους.

Να θυμηθούν οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ότι μέχρι το 2015 ίσχυε το αυτόφωρο για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Εμείς φέραμε τις 120 δόσεις για τις επιχειρήσεις και την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους εμπόρους, χωρίς προσφυγή στη δικαιοσύνη. Μόνον με μία απλή ηλεκτρονική αίτηση. Η προστασία της πρώτης κατοικίας περιλαμβάνει και επιδότηση της δόσης των δανείων από το Ελληνικό δημόσιο μέχρι και 50%. Επίσης με το νόμο Κατρούγκαλο το 80% των εμπόρων πληρώνει μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Να μην ξεχάσουν οι συνταξιούχοι πηγαίνοντας στην κάλπη πως μέχρι το 2015 έγιναν συνολικά 12 διαδοχικές μειώσεις συντάξεων μέχρι και 40%, μαζί με το «ψαλίδι» στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Εμείς δώσαμε την 13η σύνταξη, η οποία θυμίζω επειδή είναι μόνιμου χαρακτήρα και όχι επίδομα, επιδέχεται των νόμιμων κρατήσεων.

Και τέλος θέλω να θυμίσω στους ιδιωτικούς υπαλλήλους πως τη διετία 2012 – 2013 καταργήθηκε ο υποκατώτατος μισθός και ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα καταργηθεί και η πενθήμερη εργασία. Εμείς όχι μόνον επαναφέραμε το Φεβρουάριο του 2019 τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά και τον υποκατώτατο μισθό τον οποίο μάλιστα αυξήσαμε κατά 10%.

Κόκκαλης στο onlarissa.gr:  Προχωράμε μαζί μπροστά, αφήνοντας πίσω τις πολιτικές λιτότητας

Σε ότι αφορά το καθ’ αυτό έργο σας τώρα. Νιώθετε ικανοποιημένος από τα όσα πράξατε ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων;

Θα ήταν ουτοπικό να πω πως λύθηκαν όλα. Είναι όμως πραγματικότητα πως τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έγιναν όλα όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι σε πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

Θα μου πείτε τι άλλαξε; Σας απαντώ η αποφασιστικότητα, το σθένος και προφανώς η διάθεση για συνεργασίες. Ακούσαμε όλους όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα του πρωτογενή τομέα , δώσαμε μάχες και τις κερδίσαμε.

Να νιώθω υπερήφανος για αυτά τα μεγαλύτερα ή μικρότερα – θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος – για τους συμπολίτες μου. Από την «ανάσταση» της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, μέχρι τη λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, κάνοντας πράξη το όραμά μας για τον αγρότη του μέλλοντος που θα στηρίζεται στη γνώση.

Νιώθω υπερήφανος πως οι 2 από τις 20 πρώτες επενδύσεις στη φαρμακευτική κάνναβη έχουν εγκατασταθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Λάρισα, ενώ άλλες δύο σε Τρίκαλα και Μαγνησία με προβλεπόμενες 1000 περίπου νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, προωθήσαμε και την καλλιεργεια της βιομηχανικης κανναβης.

Πετύχαμε για πρώτη φορά στα χρονικά, ένα ουσιαστικό βήμα για την μείωση του κόστους παραγωγής, με τη λειτουργία της πρώτης αγροτικής ενεργειακής κοινότητας στην περιοχή της Λάρισας.

Βάλαμε τέλος στη μάστιγα των ανοιχτών τιμών στο βαμβάκι, θέτοντας κανόνες στην αγορά με προτεραιότητα στην ποιότητα του προϊόντος.

Εκκινήσαμε – επιτέλους – από τον περασμένο Δεκέμβριο, τη διαδικασία αναθεώρησης του αναχρονιστικού και ανεπίκαιρου κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Βάλαμε κανόνες και στην αγροτική οργάνωση, πριμοδοτώντας με θεσμικά και φορολογικά κίνητρα το υγιές συναιτερίζεσθαι.

Ρυθμίσαμε κόκκινα δάνεια συνολικά 61.000 επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, ενώ με τις 120 δόσεις δώσαμε τη δυνατότητα διευθέτησης των αγροτικών χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Λάβαμε σειρά μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων θεσμοθετώντας το ακατάσχετο των επιδοτήσεων, το αφορολόγητο έως 9.550€, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση της φορολογίας για συνεταιρισμένους αγρότες και συνεταιρισμούς, την κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί και από 1/1/2019 την κατά 33% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο σύνταξης για τους αγρότες.

Αυτά και πολλά ακόμη επιμέρους που οι αγρότες είδαν στην πράξη να αλλάζουν προς το καλύτερο τη ζωή και το επάγγελμά τους.

Κόκκαλης στο onlarissa.gr:  Προχωράμε μαζί μπροστά, αφήνοντας πίσω τις πολιτικές λιτότητας

Ποιο θα είναι το διακύβευμα των μεθαυριανών εκλογών κατά την άποψή σας;

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση διαφέρει σε πολλά καίρια σημεία από τις προηγούμενες κ. Ράιδε. Θα σας θυμίσω πως είναι οι πρώτες που γίνονται μετά από σχεδόν μία δεκαετία, χωρίς μνημόνιο κι αυτό γιατί εμείς ως κυβέρνηση φροντίσαμε να αφήσουμε πίσω μας αυτή τη μελανή για την πατρίδα μας εποχή.

Πιστεύω ακράδαντα λοιπόν, ότι σήμερα οφείλουμε για το συμφέρον της χώρας, να εγκαταλείψουμε τις στρεβλές νοοτροπίες του παρελθόντος και να δώσουμε θετική ψήφο. Να συγκρίνουμε και να κρίνουμε δηλαδή, πεπραγμένα και προγράμματα.

Σε αυτές τις εκλογές έχουμε δυο επιλογές: Να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή να επιστρέψουμε πίσω, στη λιτότητα, την ανασφάλεια, την αδικία. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών και ο λαός το ξέρει καλά και γι’ αυτό θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα. Είμαι πεπεισμένος πως η επόμενη ημέρα για τη χώρα, θα είναι αισιόδοξη.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!