ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιοδεία στη ΔΕΗ Βόλου έκαναν στελέχη του ΚΚΕ

IMG 1303 3
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Στα γραφεία της ΔΕΗ στο Βόλο πραγματοποίησε περιοδεία κλιμάκιο της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές Αποστόλη Ριζόπουλο, Δημήτρη Τζιουμάκη και Κωνσταντίνα Ρηγάκη.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αναφέρθηκαν στα συσσωρευμένα προβλήματα του επιχείρησης με πιο έντονο αυτό της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού. Η υποβάθμιση και η απαξίωση της υπηρεσίας, όπως είπαν, οδηγεί μεθοδικά στην πλήρη ιδιωτικοποίησή της.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ μιλώντας στους εργαζόμενους επισήμαναν ότι η σημερινή κατάσταση στη ΔΕΗ και γενικότερα στον κλάδο της ενέργειας είναι αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» που διαχρονικά προώθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είχε αποτέλεσμα ζημιές εκ. € για τη ΔΕΗ, τεράστια κέρδη για τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους, πανάκριβο ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, χτύπημα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σημαντικές καθυστερήσεις στην ικανοποίηση των αιτημάτων των καταναλωτών.

Προσπαθούν να κρύψουν ότι, τόσο το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ » της ΝΔ, όσο και το παραλλαγμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για πώληση ατμοηλεκτρικών μονάδων, για δημοπρασίες Ενέργειας και την υποχρεωτική μεταφορά πελατών της ΔΕΗ στους «εναλλακτικούς παρόχους», οδηγούν, από διαφορετικούς δρόμους, στο ίδιο αποτέλεσμα. Στην υποχρέωση της επιχείρησης, στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» της λιανικής αγοράς, να πουλά φθηνό ρεύμα στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, εκείνες να το πουλούν πολύ πιο ακριβά στους λαϊκούς καταναλωτές και να το εξάγουν σε «ανταγωνιστικές τιμές» στο εξωτερικό απομυζώντας τεράστια κέρδη. Απ’ την άλλη μεριά οι λαϊκές οικογένειες καταδικάζονται σε «ενεργειακή φτώχεια», επιβαρύνονται με «τσουχτερά» τιμολόγια και απειλούνται με διακοπές και κατασχέσεις, όταν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή τους.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν ότι η κατάσταση στη ΔΕΗ πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται για το ποιος μετά τις εκλογές θα προχωρήσει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Για το λαό, λοιπόν, αυτό που έχει σημασία για την επόμενη μέρα είναι ποιος θα σταθεί απέναντι σε αυτό το κοινό σχέδιο. Το ποιος θα μπει μπροστά για να οργανωθεί ο αγώνας για φτηνά τιμολόγια ρεύματος, ενάντια στις διακοπές ρεύματος λαϊκών σπιτιών, για δουλειά με δικαιώματα στους εργαζόμενους του κλάδου, για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της χώρας στην παραγωγή ενέργειας για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τα κέρδη των ομίλων. Και αυτή η δύναμη μπορεί να είναι μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

error: Content is protected !!