ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη Λάρισα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνέδριο ευρωπαϊκού δικτύου για τις «έξυπνες πόλεις»

IMG 6298 major cities dimlar
stergiou
fotou
728x110 3

Τη διεξαγωγή του 37ου ετήσιου συνεδρίου του δικτύου Major Cities of Europe για τις «έξυπνες πόλεις» στη Λάρισα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη το συγκεκριμένο συνέδριο αποτυπώνει τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για την επόμενη τετραετία, καθώς δεν έχει μόνο θεωρητικό περιεχόμενο, αλλά κατά τη διάρκεια των διεργασιών του θα παρουσιαστούν τεχνολογικές πρακτικές και απόψεις οι οποίες θα συνδράμουν στην μετατροπή της Λάρισας σε «έξυπνη πόλη».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος τόνισε τα ήδη υπάρχοντα βήματα στα οποία προέβη ο δήμος ως προς αυτήν την κατεύθυνση, παραθέτοντας τα παραδείγματα των βυθιζόμενων μπαρών και της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Στο δίκτυο μετέχουν πόλεις όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο, η Βιέννη, το Τελ Αβίβ και η Βοστώνη ενώ πέρα από τη Λάρισα, συμμετέχουν σε αυτό από την Ελλάδα και τα Τρίκαλα.

Η Λάρισα θα αποτελέσει την πρώτη πατρίδα του συνεδρίου στη χώρα μας, με τον κ. Καλογιάννη να τονίζει πως ο Δήμος και η πόλη είναι έτοιμοι για αυτήν την πρόκληση, αποσκοπώντας στο να ανεβεί ο πήχης της διοργάνωσης. Αναφορικά, σε αντίστοιχα συνέδρια συμμετείχαν περισσότερα από 300 σύνεδροι, στόχο τον οποίο η δημοτική αρχή επιθυμεί να ξεπεράσει.

Στη Λάρισα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνέδριο ευρωπαϊκού δικτύου για τις «έξυπνες πόλεις»Ο δήμαρχος Λαρισαίων απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σούλτη αλλά και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ντίνο Διαμάντο για την πολύτιμη βοήθεια στην περαίωση της διαδικασίας επιλογής της Λάρισας, τονίζοντας πως η πόλης μας μπαίνει και πάλι στον χάρτη του Ευρωπαϊκού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.

Παράλληλα ανέφερε πως το γραφείο ευρωπαϊκών προγραμμάτων του δήμου Λαρισαίων, το οποίο βρίσκεται υπό την επίβλεψη του κ. Σούλτη έχει αιτηθεί την υπαγωγή της Λάρισας σε 120 προγράμματα, αρκετά εκ των οποίων υλοποιούνται ήδη.

Το 37ο συνέδριο Major Cities of Europe θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από τις 27-29 Μαΐου του 2020.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Πηγή: onlarissa.gr

728X100 3 1
error: Content is protected !!