2695340

Αίτημα της Αθήνας στην Ε.Ε. για βοήθεια στη Χαλκιδική

milonas


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, 17:44

Αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές έστειλε, ήδη, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την τραγωδία στη Χαλκιδική όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών. 

Ευρεία σύσκεψη, για την εκτίμηση των αναγκών ηλεκτροδότησης και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Μουδανιών, στις 7.30 το απόγευμα, υπό τον υπουργό εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον γγ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, εκπροσώπους από τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΗΕ και δημάρχους της περιοχής. Στην περιοχή θα τοποθετηθούν ηλεκτρογεννήτριες έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά στο δίκτυο υψηλής τάσης.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης

«Καταρχάς, να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική.

»Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

»Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη, αποστείλαμε αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές.

»Το Υπουργείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, 17:46

ΠΗΓΗ

Facebook Comments

error: Content is protected !!