ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή Κολυνδρίνη στον Μ. Βορίδη για τη χαλαζόπτωση στο Πήλιο

2694720 1

Επιστολή στον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ζητώτας την αποζημίωση των καλλιεργητών που υπέστησαν καταστροφές στο Πήλιο από την χθεσινή χαλαζόπτωση.

KEN 728X100

Συγκεκριμένα στην επιστολή, η κ. Κολυνδρίνη, αναφέρει:

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το τελευταίο  εικοσιτετράωρο, με σφοδρή χαλαζόπτωση, θυελλώδεις ανέμους στη Ζαγορά και σε άλλες περιοχές του Πηλίου, έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στην παραγωγή μήλων. Οι πληγέντες παραγωγοί απειλούνται με ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, καθώς κινδυνεύουν να πάρουν έως και μηδενική παραγωγή από τις εκμεταλλεύσεις τους.

Παράλληλα, η επιπρόσθετη, φετινή καταστροφή των παραγωγών σε συνδυασμό και με το δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας όλα τα προηγούμενα χρόνια και τα οικονομικά αδιέξοδα που έχουν οδηγηθεί πολλοί αγρότες και παραγωγοί, καθιστά πια το μέλλον τους αβέβαιο και την οικονομική και παραγωγική τους επιβίωση ιδιαίτερα αμφίβολη. 

Η άμεση και ταχύτατη αποζημίωση τους από την Πολιτεία θα σημάνει για όλους τους πληγέντες παραγωγούς το εφαλτήριο για συνέχιση της αγροτικής τους δραστηριότητας και όχι την εγκατάλειψη της, που θα έχει δυσμενή αποτελέσματα για την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και την πολιτική σας ευσυνειδησία, σε ανάλογα θέματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής της χώρας μας, ζητούμε να τηρηθούν άμεσα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε άμεση αναγγελία ζημιάς και εκτίμηση για τους πληγέντες παραγωγούς μήλων της Ζαγοράς. 

Διαβάστε ακόμα:

Βορίδης: Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Πήλιο – Επικοινωνία με τη Ζέττα Μακρή

error: Content is protected !!