Σαράντα παιδιά από τον Βόλο στην πληγείσα Χαλκιδική – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

17071801
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Καθησυχαστική εμφανίστηκε σε δηλώσεις της στο TheNewspaper.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Μαγνησίας κ. Ρανια Καρανικολα, αναφορικά στην κατάσταση που επικρατεί από χθες το βράδυ στην κατασκήνωση στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, όπου από την περασμένη Δευτέρα φιλοξενούνται 40 παιδιά, ηλικίας 10-50 ετών.
Όπως σημειώνει η κ. Καρανικόλα, “δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και τα παιδιά, καλώς εχόντων των πραγμάτων επιστρέφουν στις 17 Ιουλίου, με την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου. Βέβαια, είμαστε σε επαγρύπνηση, λόγω καιρού, ώστε αν καταστεί ανάγκη, να υπάρχουν έτοιμα λεωφορεία να επιστρέψουν τα παιδιά μας στο Βόλο. Ο Σύλλογος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης και μέχρι αυτή την ώρα, εκτός από κάποια νερά που μπήκαν στις σκηνές, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα, μιλήσαμε με τα παιδιά και όλα είναι σε πολύ καλή ψυχολογία”.
Να σημειωθεί ότι οι κατασκηνώσεις σε Πέραμο και Μεταμόρφωση που φιλοξενούν ΑμεΑ, έχουν ήδη εκκενωθεί, λόγω της σφοδρής κακαιρίας και μόνο η κατασκήνωση στην Ολυμπιάδα του Υπ. Εργασίας που φιλοξενεί αποκλειστικά παιδιά από την Μαγνησία λειτουργεί κανονικά.
Τα παιδιά φροντίζουν οι 31 συνοδοί που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί.
Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Σύλλογος μέχρι πέρυσι έστελνε τα παιδιά στις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα, ωστόσο μετά την τραγωδία στο Μάτι, οι κατασκηνώσεις φιλοξενούν πυροπαθείς, ενώ κυριαρχεί παντού το γκρίζο.
Έτσι, ο Σύλλογος έλαβε την απόφαση για φέτος τα παιδιά να μεταβούν στην Χαλκιδική ώστε να προστατευθούν από κάθε ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς, εκεί όμως τους…περίμεναν οι καταιγίδες!

KENT 2
error: Content is protected !!