Πολωνία, Σερβία και Ρουμανία «ψηφίζουν» τα παράλια της Λάρισας- Τι τουρισμό έχει η πόλη

paralia larisa
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Για το τουριστικό προϊόν του νομού Λάρισας, την ίδια την πόλη, τα αξιοθέατά της, αλλά και τα παράλια, μίλησε στην ΕΡΤ η πρόεδρος των Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου – Γαβαλά.

Όπως εξήγησε η κ. Γαβαλά, ορισμένα ξενοδοχεία βγήκαν απο την αγορά τα χρόνια της κρίσης, η οποία χτύπησε ιδιαίτερα τη περιοχή, τόνισε η κ. Παπαϊωάννου-Γαβαλά.

Οι περισσότεροι επισκέπτες της πόλης της Λάρισας είναι ‘Ελληνες που έρχονται για επαγγελματικούς λόγους ενώ στην πόλη φιλοξενούνται πολλά συνέδρια. Η πόλη έχει επίσης πολύ νέο κόσμο λόγω του πανεπιστημίου.

Πολλοί ομογενείς με καταγωγή απο την περιφερειακή ενότητα Λαρίσης βρίσκονται στην Ευρώπη και κυρίως στις ΗΠΑ, π.χ. Νέα Υόρκη, Σικάγο, και επισκέπτονται συχνά την πατρίδα τους.

‘Όσον αφορά τα αξιοθέατα, το Αρχαίο Θέατρο στο κέντρο της πόλης είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ‘Ιδρυμα Κάπλαν χρηματοδότησε μελέτη και γίνονται προσπάθειες να ανέβουν παραστάσεις στο αρχαίο αυτό θέατρο το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, εδώ και δυο χρόνια λειτουργεί το «Διαχρονικό Μουσείο» όπου ο επισκέπτης μπορεί να ‘ταξιδεύσει’ στη περιοχή τα τελευταία 10 χιλιάδες χρόνια.

Αρκετοί Πολωνοί, Σέρβοι Ρουμάνοι και άλλοι επισκέπτονται την ακτογραμμή, π.χ. τον Αγιόκαμπο, αλλά παρόλη την ομορφιά της δεν είναι τόσο γνωστή και δεν έχει αναπτυχθεί όπως άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου,Ιούλιο και Αύγουστο, κάποιος μπορεί να ενοικιάσει δωμάτια προς 50-60 ευρώ την μέρα και 30-40 ευρώ στις αρχές Ιουνίου και τον Σεπτέμβριο.

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!