Στον Αλμυρό το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών

11 ο παγκοσμιο τελικη αφισα 1 1024x480
stergiou
728x110 3

Στο Δήμο Αλμυρού θα παραγματοποιηθεί το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών, στις 27 και 28 Ιουλίου 2019.

Όλοι οι Θεσσαλοί και γενικότερα όλοι οι απόδημοι που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με αισθήματα αγάπης, νοσταλγίας και υπερηφάνειας για τη Θεσσαλία και την πατρίδα ευρύτερα, συνεδριάζουν, ανταμώνουν, διασκεδάζουν, πραγματοποιούν συναντήσεις με τους φορείς, ανταλλάσσουν απόψεις και προτάσεις, βάζοντας παράλληλα ένα θέμα στόχο.

Το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στη σημασία και στον ρόλο του θεσσαλικού αεροδρομίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, ενώ όπως σημειώνεται από τα μέλη της Συνομοσπονδίας, «οι δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλοί μετανάστες τα τελευταία χρόνια ταξιδεύουν όλο και περισσότερο αεροπορικώς από το εξωτερικό στην Ελλάδα και είναι αναγκασμένοι να πετάξουν για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου πρέπει να ταξιδέψουν άλλες τέσσερις ή πέντε ώρες ή ακόμη και να διανυκτερεύσουν λόγω της ακατάλληλης ώρας της πτήσης. Μια αναβαθμισμένη αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο του Αλμυρού θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα τους Θεσσαλούς ομογενείς και ίσως και πολλούς άλλους μετανάστες των όμορων νομών που ζουν στο εξωτερικό. Παράλληλα θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και γενικότερα της Θεσσαλίας».

Το συνέδριο διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού το Σάββατο 27 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και η εκδήλωση θα κορυφωθεί με πολιτιστική βραδιά με χορούς, μουσική και δρώμενα, εμπνευσμένα από τη θεσσαλική παράδοση στην πλατεία του Δήμου Αλμυρού.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 28 Ιουλίου οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ολοήμερη ψυχαγωγική κρουαζιέρα από το Αχίλλειο στον Παγασητικό και τη Σκιάθο. Συνδιοργανωτές του παγκόσμιου συνεδρίου είναι ο Δήμος Αλμυρού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η ΠΕΔ Θεσσαλίας. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, ο Δήμος Αλμυρού και όλοι οι συνδιοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα στο αντάμωμα και στην όμορφη εορτή των απανταχού Θεσσαλών σημειώνοντας ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης ο πολιτισμός με τη μορφή τέτοιων εκδηλώσεων, συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία, στην τουριστική προώθηση και προβολή, καθώς και στη γενικότερη αναζωογόνηση της περιοχής.

error: Content is protected !!