ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

”Η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά ούτε για κολώνες”

2696334
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019, 13:30

«Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε να αγοράσει κολώνες είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει» προειδοποίησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το Σάββατο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Η ΔΕΗ όπως επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο. «Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το ”καλημέρα”;» διερωτήθηκε.

«Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι» σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας και συμπλήρωσε: «Αν πέσει η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση των Βαλκανίων, θα πέσει η χώρα».

«Το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση. Την Πέμπτη το πρωί έπαιρνα εγώ ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσα γεννήτριες, δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο, Σαντορίνη για να κρατηθούν (η ηλεκτροδότηση) τα νησιά δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης» επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

 

«Οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια διευκρίνισε: «Δεν θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ».

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε ειδική αναφορά στις όπως είπε «άστοχες επιλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση» εξηγώντας πως βασική αυτή που έγινε το καλοκαίρι του 2015 όταν η τότε κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς σε πέντε χρόνια έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος. «Ο ορκωτός ελεγκτής Ernest & Young είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν το είπα εγώ» τόνισε. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας «η ΔΕΗ είναι παγιδευμένη δεν μπορεί να ανεβάσει τα τιμολόγια γιατί θα χάσει πελάτες δεν είναι πια μόνη της – μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν θα ήθελαν πολλοί πολιτικοί να είναι στη θέση μου».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019, 13:34

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!