Γιατί τρελάθηκε ο καιρός; Πώς θα κυλήσει το υπόλοιπο του καλοκαιρού στη Λάρισα; Ο Φ. Τακούδης στο onlarissa.gr

thalassa kakokairia 780x405
milonas 728x90 1
728x110 2

Ο ορισμός του «ο καιρός τρελάθηκε» είναι όλα όσα βιώνουμε φέτος το καλοκαίρι που δυστυχώς σε επίπεδο χώρας οδήγησαν και σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών. Στην περιοχή μας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, αλλά και στον τουρισμό, σε ότι αφορά την κίνηση στα παράλια της Λάρισας.

Είναι όμως όλα αυτά φυσιολογικά; Συνδέονται με αυτό που αποκαλούμε ως «φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής»;

Ο Λαρισαίος μαθηματικός – μετεωρολόγος κ. Φάνης Τακούδης μιλά στο onlarissa.gr κι εξηγεί: «Τα όσα συνέβησαν στην Χαλκιδική σαφώς και συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, το σύστημα δηλαδή εκείνο που έπληξε την περιοχή. Τα υπόλοιπα όμως δεν είναι κάτι το μη σύνηθες. Για την ακρίβεια, συμβαίνει στη χώρα μας κάθε τρία με τέσσερα χρόνια. Δεν είναι κάτι το απίθανο.»

Γιατί τρελάθηκε ο καιρός; Πώς θα κυλήσει το υπόλοιπο του καλοκαιρού στη Λάρισα; Ο Φ. Τακούδης στο onlarissa.gr
Ο μαθηματικός – μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης

Σε ότι αφορά το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ο κ. Τακούδης προειδοποιεί πως το δεύτερο μισό του Αυγούστου «περισσότερο θα θυμίζει φθινόπωρο, παρά καλοκαίρι»!

Ωστόσο, μετά τα τωρινά καιρικά φαινόμενα, από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, ο καιρός θα είναι πιο καλοκαιρινός. Μάλιστα θα υπάρξει ένα αρκετά θερμό διάστημα μεταξύ 26 και 30 Ιουλίου.

Προγραμματίστε τις διακοπές σας λοιπόν!

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!