ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε υψηλό εξαετίας ο χρυσός

2699519
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Άλμα έκαναν εχθές τα futures του χρυσού, κλείνοντας μάλιστα σε υψηλό εξαετίας, υποστηριζόμενα από την αποδυνάμωση του δολαρίου, αλλά και την αναμονή της μείωσης επιτοκίων από τη Fed στο τέλος του μήνα.

«Το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς κι έτσι ο χρυσός και το ασήμι βρήκαν χώρο να ανέβουν», υποστήριξε αναλυτής του Forex.com.

Ο Jerome Powell επανέλαβε, σε ομιλία του στο Παρίσι, την Τρίτη, ότι οι οικονομικές προοπτικές δεν έχουν βελτιωθεί από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς τον Ιούνιο, ανοίγοντας το δρόμο για μείωση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές αναμένουν την έκδοση της Φαιάς Βίβλου από τη Fed, για να έχουν ακόμα περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τα σχέδια της τράπεζας για την μείωση του βασικού επιτοκίου.

Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου κατέγραψε κέρδη 11,9 δολαρίων ή 0,8% και έκλεισε στα 1.423,1 δολάρια ανά ουγγιά, που αποτελεί το υψηλότερο κλείσιμο, για το πιο ενεργό συμβόλαιο, από τον Μάιο του 2013.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου κατέγραψε κέρδη 25,2 σεντ ή 1,6% και έκλεισε στα 15,93 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο κλείσιμο, για το πιο ενεργό συμβόλαιο, από τις 20 Φεβρουαρίου.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου, κατέγραψε άνοδο 0,6% ή 4,8 δολαρίων, κλείνοντας στα 851,7 δολάρια, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 1.538,8 δολάρια η ουγγιά, αυξημένο κατά 22,5 δολάρια ή 1,5%.

Ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε χωρίς αλλαγή στα 2,7 δολάρια η λίβρα.

KENT728X100 1

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!