Φυσικοθεραπεία και χρήση Tecar. Γράφει ο Ευστ. Δασκαλόπουλος

tecar 1
milonas 728x120

Γράφει ο φυσικοθεραπευτής Ευστάθιος Δασκαλόπουλος 

Η θεραπεία με τη χρήση Tecar είναι μια νέα, επαναστατική μέθοδος που προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Συνδυάζει τη χρήση αντιστατικής και χωρητικής ραδιοσυχνότητας υψηλής ισχύος, επιταχύνοντας τη φυσιολογική διαδικασία μεταβολισμού των κυττάρων και ανακουφίζοντας από τον πόνο από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Προκαλεί στο κυτταρικό περιβάλλον μια ροή ιόντων με εξαιρετικά ταχείες ηλεκτρικές ταλαντώσεις. Αυτές οι ταλαντώσεις οδηγούν στη αύξηση της διαπερατότητας της κυτταρικής μεμβράνης. Έτσι, ευνοούνται οι ανταλλαγές ιόντων και κατ’ επέκταση, η ταχύτερη επούλωση των ιστών.

Παράγει ένα ρεύμα υψηλής συχνότητας. Επιταχύνει τη «φυσική αναγέννηση» των βιολογικών ιστών. Η χαμηλή της ένταση την καθιστά μια εντελώς μη επεμβατική και 100% φυσική ενέργεια για το ανθρώπινο σώμα.

 

ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Η θεραπεία με τη χρήση Tecar προκαλεί στο κυτταρικό περιβάλλον μια ροή ιόντων με εξαιρετικά ταχείες ηλεκτρικές ταλανώσεις. Αυτές οι ταλαντώσεις οδηγούν στη αύξηση της διαπερατότητας της κυτταρικής μεμβράνης. Έτσι, ευνοούνται οι ανταλλαγές ιόντων και κατ’ επέκταση, η ταχύτερη επούλωση των ιστών.

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ:

Αναστέλλει την αίσθηση του πόνου για περισσότερο από 48 ώρες. Το φαινόμενο αυτό εξηγείται από τις ταλαντώσεις της ενέργειας που διαταράσσουν τη συμβατική εναλλαγή (υπερπόλωση, αποπόλωση) του σήματος πόνου. Έτσι, οι νευρικές ώσεις διακόπτονται και ο ασθενής νιώθει άμεσα το ευεργετικό αποτέλεσμα.

ΛΕΜΦΙΚΗ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗ:

Με την αύξηση της έντασης της ενέργειας WINBACK, η φυσική αντίσταση των βιολογικών ιστών μετατρέπει την ενέργεια σε θερμότητα (διαθερμία), η οποία προσλαμβάνει τις αγγειακές και λεμφικές ροές για να εξασφαλίσει τη θερμορύθμιση του στοχευόμενου μέρους του σώματος. Η αύξηση της τοπικής θερμότητας προκαλεί την αγγείωση των λιγότερο αρδευόμενων περιοχών (ινώσεις, συσπάσεις), απελευθερώνοντας έτσι την κίνηση.

Η τεχνολογία ΤΕΚΑΡ βασίζεται σε 125 χρόνια μελετών και ερευνών

1890: Ανακάλυψη της διαπερατότητας της κυτταρικής μεμβράνης του πλάσματος σε ρεύματα υψηλής συχνότητας από 100 kHz έως 10 MHz. Jacques Arsene d’Arsonval, Γάλλος γιατρός, φυσικής ιατρικής και εφευρέτης.

1939: Κατασκευάζονται οι πρώτες συσκευές φυσιοθεραπείας για διαθερμία Capacitive και Resistive από τον William Beaumont, Άγγλο φυσικοθεραπευτή και ιατρό φυσικής ιατρικής. Συχνότητες γύρω στα 500 KHz.

1985: ρεύμα υψηλής συχνότητας με πολυπολικό ηλεκτρόδια για χρήση σε αισθητική ιατρική. Συχνότητα 1 MHz.

1995: Η χρήση του όρου Tecar (Μεταφορά Ηλεκτρολογικά, χωρητικής και αντίστασης) για πρώτη φορά. Νέες επιστημονικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν στην Ιταλία. Συχνότητες από 500 kHz και 650 kHz. Το αποτέλεσμα διαθερμία έχει προτεραιότητα.

error: Content is protected !!