Ποιους σκέφτεται ο Αχιλλέας Μπέος να αξιοποιήσει στις θέσεις των αντιδημάρχων – Η επόμενη μέρα στον Δήμο Βόλου

ΜΠΕΟΣ4 1024x683
stergiou
fotou
728x110 3

Αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να ανακοινωθούν τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων Βόλου, που θα στελεχώσουν την δημοτική αρχή, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, όπως αυτές των αντιδημάρχων και των προέδρων των Οργανισμών.

728X100

Στο μυαλό του δημάρχου Βόλου, το τελευταίο διάστημα, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, ενώ τονίζεται με απόλυτο τρόπο, οτι ο μοναδικός που θα έχει λόγο στο “στήσιμο” της δημοτικής αρχής είναι ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος και κανείς άλλος.

Πληροφορίες, δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και στους διαδρόμους του Δημαρχείου.

Έτσι σύμφωνα με αυτές, φαίνεται οτι ο Αχιλλέας Μπέος επιδιώκει να φτιάξει ένα ευέλικτο σχήμα που θα αποτελείται από ικανούς ανθρώπους με εμπειρία διοίκησης, αλλά και νέους ανθρώπους που θα δοκιμαστούν.

“Εμείς εδώ δουλεύουμε στα σοβαρά. Όποιος θέλει να κάνει πλάκα, να πάει σπίτι του” φέρεται να λέει συχνά ο κ. Μπέος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα απαιτητικός από τους συνεργάτες του και έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει σε κάθε αντιδημαρχία ανά πάσα στιγμή.

Τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου θα κρατήσει, όπως όλα δείχνουν, ο γιατρός Γιώργος Μουλάς, έχοντας εμπειρία πλέον 5 ετών στον συγκεκριμένο ρόλο.

Ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος Κώστας Λούλης δε θα αξιοποιηθεί, καθώς έχει αναλάβει ήδη τη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά παρ’ όλα αυτά θα μετέχει στις συνεδριάσεις του οργάνου κανονικά.

Επιτυχημένος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής προστασίας είναι ο Γιώργος Πράττος, ο οποίος πιθανότατα θα παραμείνει στο πόστο αυτό, αφού και αποτέλεσμα έφερε, και εργασιακή ειρήνη πέτυχε σε ένα πολύ δύσκολο κλάδο και ήρθε δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους.

Η σημερινή αντιδημαρχία Πολεοδομίας και Τεχνικών υπηρεσιών πρόκειται να “σπάσει” στα δύο και ο Θανάσης Σταυρίδης με τον Αργύρη Κοπάνα εμφανίζονται ως φαβορί για τις δύο θέσεις.

Μία από τις σίγουρες επιλογές του Αχιλλέα Μπέου είναι ο Θάνος Θεοδώρου, ο οποίος εργάστηκε σκληρά την προηγούμενη πενταετία και είναι ιδιαίτερα διαβασμένος σε θέματα ανάπτυξης. Έτσι, πιθανότατα να αναλάβει την αντιδημαρχία Ανάπτυξης- Τοπικής Απασχόλησης και Προγραμματισμού- Διαχείρισης ΣΕΣ.

Τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών φαίνεται οτι δεν χάνει ο Ανδρέας Ζέρβας, ο οποίος απέδειξε οτι παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε να κρατήσει όρθια μία τέτοια κρίσιμη υπηρεσία.

Τη θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού φαίνεται ότι διεκδικούν τόσο ο Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, όσο και η Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, αλλά και ο Άρης Σαββάκης.

Την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας “καλοβλέπουν” η Νατάσα Μορφογιάννη, η οποία κατά κοινή ομολογία έκανε πλούσιο έργο στη θέση αυτή, και η Βιολέττα Καντόλα. Δεν αποκλείεται όμως στη θέση αυτή να δούμε τη Σοφία Χάλαρη ή την Δέσποινα Κότογλου.

Ο Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει την αντιδημαρχία Τουρισμού, ενώ φαβορί για τη θέση του αντιδημάρχου Κοιμητηρίων παραμένει ο νυν αντιδήμαρχος Χρήστος Στεφόπουλος, ο οποίος θεωρείται επιτυχημένος.

Σημαντική είναι και η αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου, για την οποία “παλεύουν” οι Απόστολος Μαλαματίνης, ο Τάσος Μπατζιάκας και ο Μιχάλης Καπουρνιώτης.

Εξαιρετικά πιθανό είναι να δούμε τον Απόστολο Γαλάτη να επιστρέφει, αυτή τη φορά από τη θέση του Αντιδημάρχου δημοτικών ενοτήτων.

Στην “καυτή” θέση της ΔΕΥΑΜΒ, πολλοί στοιχηματίζουν οτι θα δούμε τον επιχειρηματία Γιώργο Τόρη, ο οποίος φαίνεται έτοιμος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες τις επιχείρησης.

Ο Γιώργος Βλιώρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στην διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, ενώ “μουσικές καρέκλες” για μία θέση στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, την ΑΝΕΒΟ και τον ΣΥΔΙΣΑ φαίνεται ότι θα παίξουν ο Απόστολος Νάσιος, η Παρασκευή Αναγνώστου, ο Θέμης Τζούνης και ο Κ. Γανωτής. Οι τρεις πρώτοι ως νέοι στο δημοτικό συμβούλιο θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν στη Διοίκηση και στη συνέχεια, σε πιθανό ανασχηματισμό να αναλάβουν θέση αντιδημάρχου.

Σε κάθε περίπτωση, τα σενάρια είναι υποθετικά, αφού ο Αχιλλέας Μπέος, ακόμα δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις και κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ακόμα και στους πιο στενούς του συνεργάτες.

 

 

error: Content is protected !!