Στα τέλη Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. Βόλου

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ 2 1024x498 1
milonas 728x120

Στις 7 Αυγούστου συνεδριάζει για τελευταία φορά με αυτή την σύνθεση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με πολλούς -ακόμη και επικεφαλής παρατάξεων- να κάθονται για τελευταία φορά στα έδρανα, είτε γιατί δεν κατάφεραν να εκλεγούν, είτε γιατί δεν επέλεξαν να ασχοληθούν ξανά με τα της Αυτοδιοίκησης.
Τρεις ημέρες αργότερα, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ξεκινά τις καλοκαιρινές του διακοπές και επανέρχεται δριμύτερος, καθώς το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ορκίζεται 23 ή 26 Αυγούστου, καθώς 1 Σεπτεμβρίου πέφτει ταυτόχρονα η 1η Κυριακή του μήνα, όπου θα είναι και οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του Προεδρείου του Δ.Σ. Λέγεται μάλιστα ότι σ’ αυτήν θα προεδρεύσει τιμητικά ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Κώστας Λούλης, ως ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος.
Αναφορικά τώρα με τις θέσεις των νέων αντιδημάρχων, το παρασκήνιο μπορεί να έχει φουντώσει, όλοι όμως γνωρίζουν ότι η τελική απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Δήμαρχο που δεν φαίνεται να “κωλύεται” ούτε σε παρασκηνιακές ζυμώσεις, ούτε σε εκβιαστικές τακτικές. Όπως μαθαίνουμε, εκεί που γίνεται ο κακός χαμός είναι για την θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών -ο Σταυρίδης είναι απ’ έξω από το γραφείο και καραδοκεί- ενώ ο Αργύρης Κοπάνας, λένε ορισμένοι ότι θεωρεί ότι είναι δεδομένα τα πράγματα για τον ίδιο, ως το νέο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η θέση πάντως που όλοι εύχονται να… μην λάβουν είναι αυτή του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς αποτελεί την “καυτή” πατάτα και τον μεγάλο πονοκέφαλο για τον Δήμο. Καθαρά γυναικείο άρωμα θα έχουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, ενώ στα οικονομικά, τα πράγματα να είναι λίγο πιο ξεκάθαρα.
Ένα είναι βέβαιο, ότι μετά την επιστροφή από τις διακοπές του ο επανεκλεγείς Δήμαρχος θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις, καθώς μέχρι τώρα μόνο σενάρια επί των δημοτικών πραγμάτων διακινούνται.

error: Content is protected !!