Γερμανία: Ορκίστηκε η νέα υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ

2703087
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, 04:56

Σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου ορκίστηκε στο Βερολίνο η νέα υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ, η οποία διαδέχεται τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η συνεδρίαση διήρκεσε 90 λεπτά και σε αυτήν η νέα υπουργός Άμυνας παρουσίασε τα κεντρικά σημεία της πολιτικής της.

Η έκτακτη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ που είναι σε θερινή ανάπαυλα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, καθώς εκτιμάται ότι κόστισε στο γερμανικό δημόσιο πολλές χιλιάδες ευρώ. Για αυτόν ειδικά τον σκοπό έπρεπε να μετακινηθούν 709 βουλευτές, τα μέλη της κυβέρνησης και της Άνω Βουλής και πολλοί συνεργάτες τους.

«Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρη δεν έχει να κάνει με επιθυμίες που μάς έχουν επιβληθεί από το εξωτερικό και δεν έχει να κάνει με στρατιωτική ενίσχυση. Έχει να κάνει με τον εξοπλισμό και το προσωπικό. Έχει να κάνει με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις» δήλωσε η νέα υπουργός Άμυνας.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία παραμένει και αρχηγός του CDU, περιέγραψε τα νέα της καθήκοντα ως «μεγάλη τιμή, μεγάλη ευθύνη και μεγάλη χαρά», ενώ σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις για την έκτακτη σύνοδο της Ολομέλειας, επισήμανε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει μπροστά του επείγουσες αποφάσεις και ανέφερε ότι τόσο η ορκωμοσία όσο και η συζήτηση που θα ακολουθήσει, για έναν αυξημένο αμυντικό προϋπολογισμό, αποτελεί «ένα καθαρό μήνυμα για την αξιοπιστία στις ένοπλες δυνάμεις».

Πηγή: euronews


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, 04:59

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!