Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου μετά από κλήση που έγινε για εκδήλωση φωτιάς σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, τετραώροφης πολυκατοικίας στην οδό Δονδολίνων με 28ης Οκτωβρίου στον Βόλο.

Επί τόπου έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στην περιοχή επικρατούσε ήδη μεγάλη αναστάτωση, καθώς οι πυκνοί καπνοί που έβγαιναν από το σπίτι είχαν «πνίξει» όλη τη γειτονιά.

Η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση, καθώς μέσα στο διαμέρισμα βρίσκονταν η ένοικος, μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία κατά την προσπάθειά της να σβήσει την φωτιά, κάηκαν τα μαλλιά της.

Οι πυροσβέστες έβγαλαν έγκαιρα την γυναίκα από το σπίτι, πριν κινδυνέψει περισσότερο και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Παράλληλα, με συνεχείς ρίξεις νερού, η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα πριν λάβει διαστάσεις και επεκταθεί και σε διπλανά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με όσα είπε η ηλικιωμένη γυναίκα στους πυροσβέστες, η φωτιά εκτιμά ότι προκλήθηκε από το καντήλι που άναψε το μεσημέρι, πριν πέσει να κοιμηθεί. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.