Στ. Λημνιός: Δεν κρύφτηκα ποτέ στις σκιές

stelios
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μία απολογιστική δήλωση για τις ακτιβιστικές ενέργειες των τελευταίων ημερών, αναφορικά με την καύση rdf από την ΑΓΕΤ κάνει το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου Στέλιος Λημνιός. Σε δήλωσή του, αναφέρει:

KENT728X100 1

Δεν κρύφτηκα ποτέ στις σκιές και στις αμφιβολίες. Ποτέ πίσω από την παρουσία άλλων. Η ανάληψη της ευθύνης για τις πράξεις μου δυνάμωνε πάντα την αυτοεκτίμηση μου. Η απόφαση της ανοιχτής Γενικής Συνελευσης των πρωτοπόρων αγωνιζομένων πολιτών ήταν να εγκατασταθουμε στο γραφείο της αντιπ/χη και να μεινουμε εκεί μέχρι να μας παραδοθεί το αποτέλεσμα μιας πράξης ελέγχου που ζητήσαμε έγκαιρα να γίνει στην ΑΓΕΤ και έπρεπε να είναι έτοιμη και όχι να αποτελεί αντικείμενο διαπραγματευσης. Ο συνεχής εμπαιγμός των πολιτων από την πολιτική ηγεσία της Περιφ. Θεσσαλιας και οι προκλητικες μεθοδεύσεις μιας μερικώς η ολικώς διαβρωμενης και ευθυνοφοβης διοικησης, επέτρεπαν την ολοκλήρωση ενός ακόμη εγκλήματος που το κίνημά μας προσπάθησε να αποτρεψει.

Ο χαρακτηρισμός της πράξης μου σαν καλή η καλή, βιαιότητα η τραμπουκισμο μπορεί να γίνει μόνο ύστερα από συνεκτιμηση του πλαισίου των αιτιών και των γεγονότων. Τέτοιες συμβολικές δράσεις μπορούν να ερμηνευονται με πόλους τρόπους.
Όποιος το κάνει δημόσια,πέρα από τα γενικά ηθικά στερεότυπα που διαθέτει, εκφράζει αναγκαία την θεσμική,κοινωνικη και ταξική θέση του και τους σκοπούς που είναι εντεταλμενος να εξυπηρετεί. Από τη μια πλευρά  οι πολίτες που από κοινού διεκδικούν αυτονόητα ύψιστα αγαθά, όπως το καθαρό περιβάλλον και διαπιστώνουν ότι  βρίσκονται απεναντι σε ισχυρα οικονομικά συμφέροντα που απειλούν την επιβίωση των ίδιων και των παιδιών τους. Από την άλλη ο κρατικος μηχανισμός κομματικών εντεταλμενων, διαβρωμενων υπαλληλων και κατασταλτικών μηχανισμων ,με καθυστερήσεις,ασαφειες, παραλειψεις και άλλες επιορκες μεθοδεύσεις να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα.
Μέσα σε ένα τέτοιο πλαισιο,τέτοιες πράξεις έχουν κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, εκφράζουν αντίδραση και στέλνουν μηνύματα ελπίδας στο κοινωνικό σώμα ότι θα επιβληθεί η δικαίωση.Τετοιες πράξεις δεν μπορούν να κριθούν από τους καναπεδες ούτε από τις κερκίδες. Δεν μπορούν να τις κρίνουν οι εντεταλμένοι του συστηματος  που έστησε ένα τέτοιο πλαίσιο.
Όσοι καλοπροαίρετοι επιθυμούν να τις κρίνουν δημόσια ας κοιτάξουν  πρώτα το φουγάρο πάνω από τις ζωές τους.
Ας θυμηθούν τα αποτελεσματα της μελετης θνησιμότητας και της δυσοσμίας που τους παραλύει.
Τότε θα καταλάβουν ότι οι σπασμένοι μεντεσέδες στην πόρτα του κάθε υπεύθυνου, θα συμβολίζουν το οικοδο-
μημα που το κίνημά μας οφείλει με τη δράση του να αποξηλωσει.
  “Όσοι το χαλκεον το χέρι,βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλειάς ας έχουσι. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.”
error: Content is protected !!