«Ανυπότακτη Θεσσαλία»: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την Υγεία μας

delimi 1
stergiou
728x110 3

Σχετικά με τις εξελίξεις της καύσης RDF από την τσιμεντοβιομηχανία, η παράταξη “Ανυπότακτη Θεσσαλία” με επικεφαλής τον Κ. Δελημήτρο, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Για ακόμα μία φορά η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ προκλητικά αδιαφορεί για την υγειά των κατοίκων της πόλης του Βόλου. Μπροστά στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Άλλα δυο φορτία «ευρώ – σκουπιδιών» τις προηγούμενες μέρες εκφορτώθηκαν «νύχτα» στο λιμάνι του εργοστασίου. Εκτός από τις παρανομίες κατά την εκφόρτωση, το θέμα της ρύπανσης κατά την καύση, παραμένει.

Ωστόσο για ακόμα μία φορά όμως, εξίσου προκλητική είναι και η στάση των τοπικών αρχών, δήμου και περιφέρειας. Ενώ προεκλογικά κόπτονταν για τα αιτήματα της επιτροπής η δήθεν ουδέτερη και ψευδεπίγραφα νομοταγής στάση τους αν όχι προκλητική είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Η αδιάφορη στάση της δημοτικής αρχής από τη μια πλευρά, που μέχρι χτες ερχόταν στις δράσεις της επιτροπής προβεβλημένα μέλη της δήθεν ακομμάτιστα που διορίζονται σε θέσεις «κλειδιά» από την καινούρια κυβέρνηση αλλά τώρα αδιαφορούν. Όσο για το κάλπικο ενδιαφέρων της περιφέρειας από την άλλη, όπου προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που ενώ στους πολίτες δηλώνει συμπαράσταση στα ΜΜΕ ο κ. Αγοραστός «ξεπλένει» την ΑΓΕΤ δηλώντας ότι η καύση είναι απολύτως νόμιμη, μας δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο τις νέας τοπικής και περιφερειακής αρχής.

Καλούμε όλους όσους μας στήριξαν αλλά και την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό της ΄΄επιτροπής αγώνα κατά της καύσης΄΄ και να συμμετάσχει στις δράσεις της, και να συμβάλλουν ενεργά στην οργάνωση και την ανάπτυξή των κοινωνικών αντιστάσεων που είναι αναγκαίες. Όσο για εμάς τα μέλη της ΄΄ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ΄΄ θα συνεχίσουμε μέχρι τέλος τον αγώνα μαζί με τα κινήματα για την υγεία μας

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

error: Content is protected !!