Ομόφωνα ένοχος ο Κορκονέας – Αθώος ο Σαραλιώτης

2705378
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019, 14:35

KEN 2

Ομόφωνα ένοχο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο. Ως εκ τούτου, δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με τον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, παρά την εισαγγελική πρόταση να κριθεί ο Επ. Κορκονέας ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Το δικαστήριο, που συνεδρίασε για πέντε και πλέον ώρες, έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη.

Η εισαγγελική πρόταση

Η απόφαση είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο με αφορμή την ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα, και παρά τις πιέσεις της Πολιτικής Αγωγής που ζητούσε άμεσα νέα συνεδρίαση – πριν από την 1η Ιουλίου και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα – το δικαστήριο όρισε την 29η Ιουλίου ως ημερομηνία έκδοσης της απόφασής του.

Η πρόταση του εισαγγελέα Βασίλειου Χανή – ο οποίος μετακινείται στο Εφετείο της συμπρωτεύουσας και στη θέση του αναλαμβάνει ο Αχιλλέας Ζήσης –  ήταν για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο (πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό), ενώ για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του, θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Θυμίζουμε ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη (σ.σ.: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή), επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012. 

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η απόφαση για Κορκονέα – Σαραλιώτη

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019, 15:04

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!