Η απάντηση του Κώστα Λούλη στις κατηγορίες για τη Χούντα

loulis
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ο γ.γ. Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης, μετά από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το οποίο αναφέρεται στο βιβλίο του κ. Λούλη «Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στις σελίδες του βιβλίου εκφράζεται «θαυμασμός του συγγραφέα για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο».

Ο κ. Λούλης με δήλωση του παραπέμπει τους «όψιμους επικριτές του», στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου, όπου όπως αναφέρει περιέχονται «εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων» μεταξύ άλλων και από τους πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Τόσκα και Γιάννη Καραγιάννη.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στην αποπομπή του κ. Λούλη.

Συγκεκριμένα, ο γ.γ. Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης με αφορμή το δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών και την σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Όσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών».

Και πρόσθεσε: «Τους όψιμους επικριτές μου, τους παραπέμπω στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Εκεί θα βρουν 60 εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων από εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καραγιάννης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του υπό τον τίτλο: “Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη χωράει ακόμα και νοσταλγούς της Χούντας” ανέφερε ότι «στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης επανειλημμένα αναφέρθηκε στην οριστική υπέρβαση των “ιδεολογικών συγκρούσεων του 20ου αιώνα” και στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού δίχως κομματικά κριτήρια» και πως «σήμερα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε σε τι μεταφράζονται οι αφηρημένες αυτές διακηρύξεις».

«Όπως αποκαλύπτει πρωτοσέλιδα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κωνσταντίνος Λούλης, νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, σε πρόσφατο βιβλίο του εξυμνεί την επτάχρονη δικτατορία και δηλώνει ευθαρσώς ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο», συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε ότι «μια ματιά στο βιογραφικό του κυρίου Λούλη μαρτυρεί ένα πλούσιο παρελθόν στενών σχέσεων με συντηρητικούς εκκλησιαστικούς -διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φίλων της Μονής Βατοπεδίου- και πολιτικούς κύκλους».

«Η σημερινή αποκάλυψη έρχεται να επισφραγίσει αυτήν την εικόνα», σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «συνιστά πρόκληση για τη Δημοκρατία μας η κυβέρνηση να φιλοξενεί στους κόλπους της έναν υμνητή της δικτατορίας που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου» και προσέθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Λούλη».

«Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει τρεις μέρες ύστερα από τους εορτασμούς για την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι ρητορικές του διακηρύξεις αποδεικνύονται συγχωροχάρτια για τους νοσταλγούς της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τις σύγχρονες σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις», ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

error: Content is protected !!