«Κραυγή» αγωνίας από Βολιώτισσα στον Αχιλλέα Μπέο: «Χάνεται η παράδοσή μας» – Η απάντηση του Δημάρχου

beos2 1
milonas 728x120

Η διατήρηση της παράδοσης στον Άνω Βόλο απασχολεί μία Βολιώτισσα, η οποία αναγκάστηκε να γράψει επιστολή στον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου να εκφράσει τη αγωνία της.

Στην επιστολή, η γυναίκα ζητά εξηγήσεις για το γεγονός οτι μειώθηκαν αισθητά τα παραδοσιακά πανηγύρια στον Άνω Βόλο.

Συγκεκριμένα γράφει:

“Γεννήθηκα και μένω σ ένα το χωριό που το λένε Ανω Βόλο! ( όχι Ανακασιά ούτε Σταγιατες ) Ανω Βόλο! Είμαι 35 χρόνων και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου περιμέναμε το καλοκαίρι πως και πως, να ξεκινήσουν τα πανηγύρια μας! Μαζεύονταν όλο το χωριό και μεις με την μεγάλη οικογένεια μας αλλά και φίλους εκτός χωριού και πηγαίναμε να ανταμωσουμε τους συγχωριανούς μας αλλά και να διασκεδάσουμε! Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως εκτός από τους λόγους που προανέφερα ήταν πολύ καλοί λόγοι αυτά τα πανηγύρια να γίνει γνωστό το χωριό μας και σε άλλες περιοχές! Περνώντας τα χρόνια μέχρι και που γίναμε ένας Δήμος, αυτό το έθιμο λιγοστευε και από πέντε τουλάχιστον που είχαμε μέσα στο καλοκαίρι , καταλήξαμε πέρσι να έχουμε ένα ( με το ζορι ) και φέτος δυστυχώς ΚΑΝΈΝΑ!!!!! Το χωριο μας αφανιζετε! Σε λιγο δε θα υπαρχει ουτε στο χαρτη! Δε θα το γνωριζει κανεις και δε θα ακουγεται για κανεναν λογο πουθενα! Ποιος ευθύνεται? Ο Δήμος? Οι τοπικοί εκλεγμένοι η κάποιος άλλος? Αν και οι περισσότεροι καταλαβαινουμε ποιος και γιατί μας μποϋκοτάρει, δε θέλουμε να πιστέψουμε πως υπάρχει αδιαφορία ή “τιμωρια” από ανθρώπους που δεν επανεξελεχθησαν! Παρακαλώ στην απάντησή σας! Ευχαριστώ για για το χρόνο σας και συγνώμη για το κατεβατό!”

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος της απάντησε:

“Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε να γίνει πανηγύρι την παραμονή της Αγ. Παρασκευής στην πλατεία Τούμπα και εγκρίθηκε και το σχετικό κονδύλι. Κλείστηκε ορχήστρα και εταιρία ηχητικής κάλυψης. Δεν κατέστη όμως δυνατό να βρεθεί καντίνα με νόμιμη άδεια λειτουργίας για τη σίτιση των θαμώνων. Με πρόταση του τοπικού συμβουλίου το πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί μετά το δεκαπενταύγουστο όπου λιγοστεύουν οι τοπικές γιορτές και θα βρεθεί νόμιμη καντίνα για να εξυπηρετήσει την εκδήλωση. Καλή εβδομάδα με υγεία.”

error: Content is protected !!