Βόλος: Λουκέτο σε βενζινάδικο και ξυλουργείο έβαλαν οι ελεγκτές -«Επικίνδυνες και τριτοκοσμικές συνθήκες»

venzinadiko ithaki10

Ένα πρατήριο υγρών καυσίμων κι ένα ξυλουργείο, τα οποία λειτουργούσαν χωρίς να διαθέτουν τις απαραίτητες από τον νόμο προϋποθέσεις, θα σφραγιστούν προσωρινά, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

KEN 728X100

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα βενζινάδικο στο Τρίκερι Μαγνησίας, το οποίο δεν διέθετε πιστοποιητικό πυρασφάλειας, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία διαρκή “βόμβα”. Η απόφαση της υπηρεσίας αφορά στην άμεση σφράγιση όλων των εγκαταστάσεων, στην εκκένωση των δεξαμενών καυσίμων και την παύση λειτουργίας έως καταφέρει και εκδώσει τα σχετικά έγγραφα.

Παράλληλα, οι έλεγχοι έβγαλαν “λαβράκι” στο κέντρο του Βόλου. Ύστερα από καταγγελία των γειτόνων, σφραγίζεται ένα ξυλουργείο, το οποίο λειτουργούσε κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς να κατέχει τις προβλεπόμενες από τη βιομηχανική, περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία άδειες και δικαιολογητικά.

Στην περίπτωση αυτή, ο ιδιοκτήτης αποδέχθηκε τις ευθύνες του, αφού η εταιρεία του δεν τηρούσε κανένα μέτρο ασφαλείας και αποτελούσε ύψιστο κίνδυνο για μία ολόκληρη περιοχή. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός πρόκειται να σφραγιστεί έως τις 30 Αυγούστου, και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση άδειας λειτουργίας της μονάδας.

 

error: Content is protected !!