ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερώτηση της Ζέττας Μακρή προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τις ζημιές στο Πήλιο

makri 18
banner
milonas 728x120

 

Άμεσα κατέθεσε την ερώτησή της η βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή προς τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις ζημιές που υπέστη το Πήλιο μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου μήνα. Η ερώτηση της κ. Μακρή με θέμα την λήψη μέτρων για ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές του Ν. Μαγνησίας απευθύνθηκε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μακρή προς τους άνωθεν Υπουργούς: « Όπως γνωρίζετε, ο Ν. Μαγνησίας όπως και άλλες περιοχές της Ελλάδας πλήγηκε στις 10 Ιουλίου από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η βροχή και η έντονη χαλαζόπτωση, κυρίως στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και συγκεκριμένα στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Πουρίου είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρότατων ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές των αγροτών. 

Δεδομένου ότι οι ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες και οι παραγωγοί είναι αρκετά μεγάλες, καθώς έγιναν κατά το στάδιο της συγκομιδής και συλλογής των καρπών ενώ κάποιες από τις καλλιέργειες βρίσκονταν σε εξέλιξη και ουσιαστικά πλέον δεν συντρέχουν οι προοπτικές ουσιαστικής ανάπτυξης και επειδή οι πληγέντες και οι οικογένειές τους έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία για τις τρέχουσες καλλιεργητικές υποχρεώσεις τους αλλά και για να διαβιώσουν.»

Καταλήγοντας η βουλευτής ν. Μαγνησίας ρωτά τους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν άμεσα, ώστε να αντιμετωπισθεί η έκτακτη κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι αγρότες στις πληγείσες περιοχές του νομού μας, καθώς επίσης και πότε θα ολοκληρωθεί η εξατομίκευση των ζημιών, ώστε να επακολουθήσει η διαδικασία της αποζημίωσης. Τέλος, τους ρωτά εάν η Κυβέρνηση εξετάσει να προβεί σε λήψη αποφάσεων αναστολής των οικονομικών υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών σε Ελληνικό Δημόσιο, ΕΦΚΑ και Τράπεζες και για πόσο χρονικό διάστημα.

error: Content is protected !!