Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ: Η Επιτροπή Πολιτών ψεύδεται για την καύση απορριμμάτων

blogger image 741967104
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ, με ανάρτησή του στο facebook  απευθύνεται στους ίδιους τους εργαζόμενους και καταγγέλλει  την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην καύση των Απορριμμάτων ότι ψεύδεται, ενώ αφήνει αιχμές για συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους ώστε να μην χρησιμοποιούνται επεξεργασμένα απορρίμματα αλλά συμβατικά καύσιμα.

KEN 1

Η ανακοίνωση:

“Ορίστε πως πείθουν.. αλλοιώνοντας την αληθεια, τρομοκρατώντας, παραπλανώντας, ακόμη και συντάσσοντας το κείμενο ανακοίνωσης μόνοι τους για τους άλλους!! Το πιο προηγμένο εργοστάσιο τεχνολογικά στην περιοχή μας είναι η ΑΓΕΤ και διαστρεβλώνουν το ότι ιδρύθηκε πριν 100 χρόνια με το ότι η τεχνολογία του είναι εκατονταετίας… Ψέματα ψέματα ψέματα! Σιγά μη το λειτουργούμε και με μοχλούς… Τα 3χλμ έγιναν σιγά σιγά 150μ! Πλέον η επιτροπή πραγματοποιεί η ίδια μετρήσεις και αδειοδοτεί!Τραγικό! Καταλαβαίνετε όλοι πλέον πως στόχος δεν είναι η προάσπιση της υγείας αλλά η ίδια η ΑΓΕΤ. Γιατί; Ποιος τους χρηματοδοτεί; Ποια συμφέροντα παίζονται πίσω από τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων; Το σίγουρο είναι ότι σύντομα οι βιομηχανίες θα υποχρεωθούν στην χρήση μόνο εναλλακτικών και κατάργηση των συμβατικών πετρελαίου, κάρβουνου λιγνίτη κλπ και τότε τα εναλλακτικά θα είναι δυσεύρετα! Μήπως κάποιος φροντίζει μέσο των ‘αγωνιστων’ για να έχει αύριο; Η πειθώ τους δυνατή, μιας και χρησιμοποιούν βαρύγδουπες εκφράσεις (καρκίνος, τα παιδιά μας, η υγεία) και εμάς θα έπειθαν αν δε γνωρίζαμε περισσότερα εκ των έσω! Συμπολίτη, συνάδελφε ενημερώσου ορθά! Μπες μόνος σου στην συμφωνία για την κλιματική αλλαγή (εδώ https://www.consilium.europa.eu/…/…/climate-change/timeline/) και ενημερώσου! Μπες στο ιντερνετ ψαξε τις τεχνικές που ακολουθούνται σε άλλες προηγμένες χώρες της Ευρώπης για την ενέργεια! Μην γίνεσαι άθελα σου συνένοχος στην απάτη τους!

Διάβασε τι στέλνουν σε συλλόγους και φορείς!”

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι των Τεχνών, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού,
όπως ήδη γνωρίζετε, ένα περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό έγκλημα συντελείται στην πόλη του Βόλου, όπου η τσιμεντοβιομηχανία, γαλλο- ελβετικών συμφερόντων, Lafarge Holcim εδώ και τέσσερα χρόνια καίει σκουπίδια που εισάγονται από την Ευρώπη και πρόσφατα από την Αφρική, μαζί με υπόλειμμα από τη χωματερή της Φυλής, στους εκατονταετείς κλιβάνους του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από τα πρώτα σπίτια της πόλης. Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, έχοντας πραγματοποιήσει η ίδια μετρήσεις που δείχνουν μεγάλες υπερβάσεις σε τοξικά στοιχεία, έχει επισημάνει το πρόβλημα στις αρχές αλλά δυστυχώς έως σήμερα η πολιτεία συνεχίζει να συναινεί σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο υγείας και ανθρωπιστικής απαξίωσης, σε μια πόλη που σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη βρίσκεται 4 φορές πάνω σε διαφορετικούς τύπους καρκίνου από τον Ελληνικό μέσο όρο.
Διαβάστε τα βασικά άρθρα που υπάρχουν στη σελίδα μας και στο blog μας και αν συμφωνείτε προσυπογράψτε την παρακάτω δήλωση:
“Εμείς οι άνθρωποι της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού καταδικάζουμε τη μετατροπή της όμορφης πόλης του Βόλου σε αποτεφρωτήρα επικινδύνων αποβλήτων της Νότιας Ευρώπης. Η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-LAFARGE σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καίει σκουπίδια σε απόσταση 150 μέτρων από τα πρώτα σπίτια του Δήμου Βόλου. Συντασσόμαστε με τους πολίτες και με τον δίκαιο αγώνα τους. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή διαπράττεται” ένα μέγιστο περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό έγκλημα στο οποίο εναντιωνόμαστε. Καταδικάζουμε επίσης τις συλλήψεις και τις διώξεις αθώων πολιτών που οι αγώνες τους έχουν ως μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της υγείας τους. Καλούμε την πολιτεία να σταματήσει άμεσα την καύση σκουπιδιών στην τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-LAFARGE πριν να είναι αργά για την υγεία των 150.000 κατοίκων του Δήμου Βόλου.
Είμαστε όλοι μαζί για το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής, την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό.”
Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα
Παρακαλούμε αν συμφωνείτε αποστείλετε εσωτερικό μήνυμα στην Επιτροπή (Fb) ή στο mail της Επιτροπής [email protected] Η επιστολή θα δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 με όσα ονόματα συγκεντρωθούν.
Σας ευχαριστούμε για την στήριξη εκ των προτέρων.
error: Content is protected !!