ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Καθηλωμένη» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας η μοτοσυκλέτα-δωρεά του ΕΚΑΒ Βόλου

mixanes megalou kubismou dorise to taxudromiko tamieutirio sto ekab
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μόνο ως εγκληματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αδιαφορία του ελληνικού δημοσίου που στην συγκεκριμένη περίπτωση μετρά δύο περίπου χρόνια. Χριστούγεννα του 2017 ήταν όταν επαγγελματίες του Βόλου στα πλαίσια ενός φιλανθρωπικού event συγκέντρωσαν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, με το οποίο αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγορά μοτοσυκλέτας για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ Βόλου. Με μεγάλη προσπάθεια, κατάφεραν τον στόχο τους, προχώρησαν στην δωρεά, κόλλησαν όμως στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας κι έτσι δύο χρόνια μετά, κανείς δεν ξέρει που είναι η μοτοσυκλέτα, μια μεταχειρισμένη Yamaha TDM 900 cc και ποια η εξέλιξη αυτής της δωρεάς! 

KENT728X100 1

Συγκεκριμένα, το γυμναστήριο Fitness Factory, το μεζεδοπωλείο “Στάφυλος” και η λέσχη μοτοσυκλετιστών “Argoriders Harley Club Volos” σε μία εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα  κατάφεραν να προχωρήσουν στην αγορά της μοτοσυκλέτας κι όπως μαρτυρεί μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας και υπεύθυνος του γυμναστηρίου κ. Αλέξανδρος Πεσεξίδης, προχώρησαν και τα επόμενα βήματα που ήταν το βάψιμο της μοτοσυκλέτας ανάλογα με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ, αλλά και η μεταβίβασή της στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας. 

Να σημειωθεί ότι το βάψιμο ανέλαβε το κατάστημα Loukas Paint, ενώ το Dirty Store Maragoudakis, προσέφερε 4 κράνη για την πλήρη κάλυψη των τεσσάρων διασωστών του ΕΚΑΒ Βόλου που, αν και τέσσερις, διαθέτουν μόνο μία μοτοσυκλέτα…

Όπως αναφέρει ο κ. Αλέξανδρος Πεσεξίδης, «πρόκειται για μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα που βρίσκεται όμως σε πολύ καλή κατάσταση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν μία ίδια, με τα διπλάσια χιλιόμετρα, καθώς είναι μόνο αυτή που εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες της πόλης του Βόλου. Εμείς, τα Χριστούγεννα του 2017 καταφέραμε να πετύχουμε την μεταβίβαση στο ΕΚΑΒ κάνοντας δωρεά για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ της πόλης του Βόλου, αλλά κανείς από εμάς δεν φαντάζονταν τι θα επακολουθούσε….Το συνολικό ποσό για όλη αυτή την πρωτοβουλία ανέρχονταν στα 3.500 ευρώ και θεωρούσαμε ότι επειδή ακριβώς οι ανάγκες ήταν πάρα πολλές και ζωτικής, για την ανθρώπινη ζωή, σημασίας θα «έτρεχαν» και οι διαδικασίες ανάλογα…Κι όμως, πέρασαν δύο χρόνια, κάθε 15 ημέρες είμαστε σε επικοινωνία και συνεχώς μας λένε ότι περιμένουν την έγκριση. Ποια έγκριση; Πότε από το Υπουργείο Υγείας, πότε από το Υπουργείο Μεταφορών, πότε από την μία υπηρεσία, πότε από την άλλη…κι έχουν περάσει δύο χρόνια!».

Βρισκόμενοι στην καρδιά του καλοκαιριού, η επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ αποδεικνύεται σωτήρια, είτε στην περίπτωση πνιγμού, είτε στην περίπτωση κάποιου τροχαίου ατυχήματος, καθώς με την μοτοσυκλέτα, οι διασώστες μπορούν να επέμβουν πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι η μονάδα του ΕΚΑΒ. 

Κι ενώ η πόλη του Βόλου θα μπορούσε μετά από αυτή την δωρεά να έχει στην διάθεσή της δύο, αντί για μία μοτοσυκλέτα και να υπάρχει μία προφανώς μεγαλύτερη ετοιμότητα και έγκαιρη επέμβαση από το Εθνικό Κέντρο Βοήθειας η ελληνική γραφειοκρατία έκανε και πάλι το θαύμα της.

Η δωρεά έχει καθυστερήσει επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, ενώ οι 4 διασώστες που διαθέτει το ΕΚΑΒ Βόλου αναγκάζονται να κάνουν «τράμπα» την μοτοσυκλέτα ή να συνδράμουν στην οδήγηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ανέλαβε διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ο μέχρι πρότινος γιατρός ορθοπεδικός της μηχανοκίνητης μονάδας στο Βόλο, κ. Κώστας Σταμνάς, ο οποίος γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δείτε εικόνα από την τελετή παράδοσης:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!