ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας ανακοίνωσε τη χορήγηση υπηκοότητας σε περισσότερα από 24.000 παιδιά από τη Βενεζουέλα

2708881


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019, 22:34

Η Κολομβία θα χορηγήσει υπηκοότητα σε περισσότερα από 24.000 παιδιά που γεννήθηκαν στη χώρα από Βενεζουελάνους γονείς μετανάστες, ώστε να προστατεύσει τα παιδιά αυτά από το να μείνουν χωρίς πατρίδα και για να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε.

Το μέτρο, που θα καλύπτει όλα τα παιδιά με Βενεζουελάνους γονείς που γεννήθηκαν στην Κολομβία μετά από τον Αύγουστο του 2015, θα παραμείνει σε ισχύ για δύο χρόνια.

Περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας έχουν μεταναστεύσει στην Κολομβία, δραπετεύοντας από την πολιτική και οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα τους.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Κολομβία από Βενεζουελανούς γονείς βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένα σε ένα νομικό κενό χωρίς να διαθέτουν έγγραφα ταυτοποίησης, ούτε αποδεικτικά στοιχεία υπηκοότητας οποιασδήποτε χώρας.

«Σήμερα, στηρίζουμε τα παιδιά, στηρίζουμε αυτά τα αβοήθητα μικρά παιδιά που θέλουν να έχουν το δικαίωμα στην υπηκοότητα και με περηφάνια λέμε ότι είναι Κολομβιανοί», είπε ο Ντούκε σε δημοσιογράφους.

«Θα τους αγκαλιάσουμε, θα τους στηρίξουμε σε δύσκολες στιγμές. Τους δίνουμε μια αχτίδα ελπίδας σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες» πρόσθεσε ο Κολομβιανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019, 22:34

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!