“Παγίδα θανάτου” τα σάπια διαζώματα στην παραλία της Μηλίνας Πηλίου [εικόνες]

εικόνα Viber 2019 08 09 16 55 48
milonas 728x120

Πάνω από δεκαετία σχολιάζουν οι παραθεριστές της Μηλίνας τους σάπιους διαδρόμους στο παραλιακό μέτωπο που αποτελούν “παγίδα” ειδικά για μικρά παιδιά που παίζουν στο σημείο.

Πάνω από μία δεκαετία, όλοι τα βλέπουν, κανείς όμως από τους ιθύνοντες δεν παρεμβαίνει.
Το κακό όμως συνέβη με τον Νίκο Πεταράκη, δημοσιογράφο από τα Τρίκαλα, που αυτές τις ημέρες παραθερίζει στο θέρετρο της Ενωσης Συντακτών στην Μηλίνα. Ευτυχώς για τον ίδιο και τους οικείους του, ο τραυματισμός του είναι ελαφρύς, καθώς -αυτή την φορά- την γλύτωσε μόνο με κάποιες εκδορές και πρηξίματα.
Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που “τρέμουν” σε μία πιθανή πτώση παιδιού από το σάπιο διάζωμα ή και από την γέφυρα που πλέον δεν αντέχει πάνω από δύο περιπατητές ταυτόχρονα. Οι πρώτες αντιδράσεις υπήρξαν επί Δημάρχου Σταμάτη Βακούλα, στον Καλλικρατικό τότε Δήμο Σηπιάδος, όταν τουρίστες κατήγγειλαν για πρώτη φορά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει ήδη η διάβρωση το διαζώματος και η παρέμβαση ήταν αναγκαία. Από τότε έχει περάσει δέκα περίπου χρόνια και κανείς δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα, ακόμη και των καταστηματαρχών της περιοχής.
Η παντελής αδιαφορία για την ασφάλεια των τουριστών αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί στο σημείο ούτε κάποια κορδέλα ή άλλη σήμανση που να απαγορεύει την είσοδο των επισκεπτών στο χώρο, ως ύστατο έσχατο μέτρο προφύλαξης τους.
Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ευαισθητοποιημένη σε τέτοια ζητήματα αναδεικνύει το θέμα, μέσω του φωτορεπορτάζ του Λαρισαίου δημοσιογράφου Αχιλλέα Τραγούδα, με την ευχή το ρεπορτάζ να μην καταγράψει τα χειρότερα….
Δείτε εικόνες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!