Φυλακές Βόλου: «Βροχή» οι αιτήσεις αποφυλάκισης με τον Νέο Ποινικό Κώδικα

filakes kasaveteias 768x512
stergiou
fotou
728x110 3

Ρεκόρ σημειώνει τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των αιτήσεων αποφυλάκισης από το Σωφρονιστικό ίδρυμα Κασσαβέτειας Βόλου, λόγω του νέου ποινικού κώδικα, ο οποίος είναι ευνοϊκότερος ως προς τη μεταχείριση των κατηγορουμένων με αποτέλεσμα οι ίδιοι και κρατούμενοι να κάνουν συνεχώς νέες αιτήσεις.

728X100 3

“Ο νέος Ποινικός κώδικας ισχύει από 1η Ιουλίου, είναι ευνοϊκότερος ως προς την μεταχείριση των κατηγορουμένων, η ισχύς του εφόσον είναι ευνοϊκότερος θα τίθεται σε ισχύ έως και την ημερομηνία του πιθανός υπάρχοντος ακόμα πιο νέου ποινικού κώδικα και θα αφορά ακόμα και όσα δικαστήρια δεν έχουν γίνει από πριν της 1ης Ιουλίου.  Η αρχή του ποινικού δικαίου ότι εφαρμόζεται ο ευνοϊκότερος ποινικός κώδικας θα ισχύσει”, σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους του Βόλου.

Στον νέο Ποινικό Κώδικα υπάρχουν δυνατότητες εναλλακτικών μορφών έκτισης της ποινής όπως τα βραχιολάκια ή η κοινωνική εργασία. Οι τροποποιήσεις που θέλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία στον νέο Ποινικό Κώδικα, αφορούν στη δωροληψία και την δωροδοκία θεωρούνται πλημμελήματα και θα θεωρούνται κακουργήματα. Η ανθρωποκτονία μπορεί να πέσει στα 5 χρόνια από κει που το ελάχιστον όριο ήταν τα 15 χρόνια, επαναφέροντας την προηγούμενη διάταξη.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου πλέον “τρέχει” να ενημερωθεί για τις νέες διατάξεις του ποινικού κώδικα, οι καταδικασθέντες παρακολουθούν τις εξελίξεις και σπεύδουν πιέζοντας τους δικηγόρους για ευνοϊκότερες συνθήκες δικαίου.

 

error: Content is protected !!