ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιοι είναι οι πιο υγιεινοί τύποι ψωμιών;

multigrain sandwich bread 3
milonas 728x120

Ψωμί Ολικής Άλεσης
Το ψωμί ολικής άλεσης είναι ο πιο κοινός τύπος ψωμιού που πωλείται περισσότερο. Περιέχει αδιάλυτες φυτικές ίνες και βοηθάει την καταπολέμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Θα πρέπει να ελέγχετε ότι είναι ολικής άλεσης κι ότι έχει αλεύρι σίτου διότι είναι εφικτή η μείξη του με άλλα είδη αλεύρων που δεν είναι τόσο υγιεινά. Αυτό μπορείτε συνήθως να το διαπιστώσετε με την πρώτη ματιά. Απλώς να προτιμάτε τα είδη ψωμιού που είναι σκούρα γιατί αυτά είναι που περιέχουν λιγότερα συντηρητικά και λιγότερες πρόσθετες ύλες. Πρόσφατα, ξεκίνησε να πωλείται ένας νέος τύπος ψωμιού ολικής από λευκό σιτάρι, το οποίο φτιάχνεται από λευκό σιτάρι αντί κόκκινο. Αυτή είναι επίσης μια καλή επιλογή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πάντα τι συστατικά έχει το ψωμί.

Ψωμί από Βρώμη
Το ψωμί από βρώμη είναι επίσης δημοφιλές και υγιεινό. Συνήθως συνδυάζεται με το αλεύρι σίτου, το οποίο το κάνει ελαφρύτερο και γευστικότερο και λιγότερο ξηρό.
Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι το ψωμί από βρώμη περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την μείωση της χοληστερίνης.

Ψωμί Σικάλεως
Το ψωμί σικάλεως δεν είναι τόσο κοινό όσο το ολικής αλέσεως. Η γεύση του δεν αρέσει σε πολλούς ανθρώπους, έχει λιγότερο πωλήσεις και ίσως να μην γνωρίζετε ότι είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή.

Προφανώς έχει την καλύτερη σύσταση. Πρόκειται για έναν πολύ γευστικό τύπο ψωμιού που έχει ωραίο άρωμα, το οποίο συνδυάζεται πολύ καλά με το γλυκό όσο και με το αλμυρό. Είναι πολύ ωραίο για πρωινό: μια φέτα με ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, για παράδειγμα, έχει μια καλή δόση ενέργειας, φυτικών ινών και βιταμινών.

Περιέχει τις πιο πολλές φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί ένα εξαίσιο μείγμα σιδήρου και βιταμίνης Β που φροντίζουν την υγεία σας και την υγεία αυτών που αγαπάτε. Προσπαθήστε να το συμπεριλάβετε στην διατροφή σας. Θα σας βοηθήσει να μην αυξήσετε το βάρος σας και θα ξέρετε ότι είναι η πιο υγιεινή και πιο γευστική επιλογή.

Βρείτε το πιο νόστιμο ψωμί σε ένα από τα καταστήματα ΜΑΝΔΗΛΑ:

Βόλος: 2ας Νοεμβρίου 95
Βόλος: Αγίου Δημητρίου 34 (Νέα Δημητριάδα)
Νέα Ιωνία: Εθνικών Αγώνων 53
Νέα Ιωνία: Ελ. Βενιζέλου 79
Νέα Ιωνία: Παπάγου 27

error: Content is protected !!