Επιθεώρηση στα καμένα από Μητσοτάκη και Μπακογιάννη

2712847


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019, 15:11

Αποστολή: Χρήστος Μαζάνης, Χάρης Γκίκας

Στην Εύβοια βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα το κινητό συντονιστικό κέντρο που έχουν στήσει οι αρχές καθώς συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, που μαίνεται από χθες τα ξημερώματα στο νησί.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τα πράγματα είναι καλύτερα, σε ό,τι αφορά το μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και προανήγγειλε πως θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών.

Πριν λίγο ο πρωθυπουργός μαζί με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατευθύνθηκαν προς το χωριό Μακρυμάλλη, που χθες εκκενώθηκε, για να κάνουν αυτοψία στις περιοχές που κάηκαν.

Πρώτο μέλημα του ίδιου και της κυβέρνησης είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών και καθώς η αντιπυρική περίοδος φτάνει προς το τέλος της τόνισε ότι «θα αξιοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να κάνουμε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά η Πολιτική Προστασία».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019, 15:11

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!