Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed για την καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων

2713194
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 13:58

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση, για πολλοστή φορά, ενάντια στον πρόεδρο της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), Τζέρομ Πάουελ, ως υπεύθυνο για τους φόβους επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα υπερασπίστηκε τον εμπορικό πόλεμο που η κυβέρνησή του έχει εξαπολύσει ενάντια στην Κίνα.

«Κερδίζουμε ξεκάθαρα ενάντια στην Κίνα. Εταιρείες και δουλειές αποχωρούν από εκεί. Οι τιμές σε εμάς δεν ανεβαίνουν, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα πέφτουν.

Η Κίνα δεν είναι το πρόβλημά μας, αν και το Χονγκ Κονγκ δεν βοηθά. Το πρόβλημά μας είναι η Fed.

Αύξησε τα επιτόκια υπερβολικά και πολύ γρήγορα.

Τώρα είναι πολύ αργή στην περικοπή τους. Η απόκλιση είναι τεράστια και οι άλλες χώρες λένε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ανύποπτο Jay Powell και στη Federal Reserve.

Η Γερμανία και πολλοί άλλοι παίζουν το παιχνίδι! ΤΡΕΛΛΗ ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ! Θα έπρεπε να δρέπουμε εύκολα μεγάλες ανταμοιβές και κέρδη, αλλά η Fed μάς κρατά πίσω! Θα Νικήσουμε!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter του ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους.

Ο Τραμπ αναφέρεται στην αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, για πρώτη φορά από το 2007, με την απόδοση του 10ετούς T-Bond να πέφτει χαμηλότερα από εκείνη του 2ετούς, γεγονός που ιστορικά θεωρείται προάγγελος επερχόμενος περιόδου οικονομικής ύφεσης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 13:58

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!