Διαψεύδει τις εξηγήσεις της ΑΓΕΤ στο TheNewspaper.gr ο Στέλιος Λημνιός

stelios

Τις εξηγήσεις κύκλων της ΑΓΕΤ σχετικά με το δημοσίευμα του TheNewspaper.gr για την καταγραφή της ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης στον εργοστάσιο του Βόλου ως “φωτιά” από τους δορυφόρους της NASA, διαψεύδει το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου Στέλιος Λημνιός. Ο εκπαιδευτικός, τεχν. μηχανολόγος μηχανικός κ. Λημνιός σε δήλωσή του για το ζήτημα αναφέρει:

KEN 728X100

“Την καταγραφή του φουγάρου της ΑΓΕΤ στο Βόλο από τους δορυφόρους της ΝΑΣΑ ως εστία μεγάλου μεγέθους  εκπομπής ρυπων, προσπαθησαν να ερμηνεύσουν και να αντικρουσουν κύκλοι της εταιρείας για να καθησυχασουν τους πολίτες.

Ισχυρίζονται ότι οι κάμερες αυτών των δορυφόρων ενεργοποιούνται απο την υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στον περιστρεφομενο κλιβανο της (1200°-1500°C) όπου παράγεται υπέρυθρη ακτινοβολία, η οποία ενεργοποιεί το σύστημα καταγραφής. Προσθέτουν δε με έμφαση ότι οι δορυφόροι αυτοι
δεν καταγράφουν ποσότητα ρυπων.
Η εξήγηση αυτή είναι λανθασμένη και χωρίς επιστημονική θεμελίωση, δόθηκε μόνο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης!
Διότι :
1) πολύ περισσότερο υψηλές θερμοκρασίες (1600°C) αναπτυσσονται κατά την τήξη του σκραπ στην υψηκαμινο της Χαλυβουργιας. Όμως η εστία αυτή δεν καταγράφεται από τη ΝΑΣΑ.
2) Η ποσότητα της παράγωμένης θερμότητας δεν εξαρτάται μόνο από την υψηλή θερμοκρασια
στον κλιβανο αλλά και από την ποσότητα και ποιότητα  των καυσίμων που καταναλώνουνται αναγομενα στη μονάδα μέτρησης του χρόνου.
Έτσι στην ΑΓΕΤ που η κατανάλωση αυτή ξεπερνάει τους 200. 000 τον. ετησίως, η παραγωμενη θερμότη-
τα είναι ασύλληπτα μεγαλη και συντηρεί την εκπομπή της υπέρυθρης ακτινοβολίας.
ΟΜΩΣ μια τόσο μεγάλη και συνεχής πηγή θερμότητας έχει άμεσο αποτέλεσμα την εκπομπή πολυ μεγάλων ποσοτήτων ρυπων.
Όσο δε πιο τοξικά και επικίνδυνα είναι αυτά τα στερεά καύσιμα (στην περίπτωση της ΑΓΕΤ είναι
85 έως 95% πλαστικά και με πιθανές πρόσθετες θανατηφόρες άγνωστες ύλες ύποπτης και άγνωστης προέλευσης)  τόσο περισσότερη παραγωγή και διάχυση-διασπορά τους γίνεται στο άνθρωπογεννές περιβάλλον.
3) οι καταγραφές των εστιών πυρκαγιάς γίνεται από τους δορυφόρους αυτους όχι εξ αιτίας των θερμοκρασιών (που δεν είναι υψηλωτερες από τις θερμοκρασίες των κλιβανων) αλλά λόγω της ασύλληπτης ποσότητας θερμότητας που παράγεται και των ρυπων που δημιουργούνται αναλογικά.
Στην κατηγορία αυτή κατατάσσει η ΝΑΣΑ τον αποτεφρωτηρα της ΑΓΕΤ.
Έτσι και μόνο έτσι ερμηνεύεται το φαινομενο αυτο.
Τα συμπεράσματα είναι πλέον εύκολο να εξαχθούν.. “
error: Content is protected !!