Mαρία Σαμαρά: «Φτωχός» από καλοκαιρινές εκδηλώσεις ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Στιγμιότυπο 2019 08 17 1.37.52 μμ
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Απουσία πλήθους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καταλογίζει στη σημερινή δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου η επικεφαλής της μειζ. μειοψηφίας Μαρία Σαμαρά, με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει:

«Οι εκδηλώσεις με ποικίλο περιεχόμενο που αναδεικνύουν τον πολιτισμό μιας περιοχής, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών και να συμβάλλουν στην εμβάθυνση των σχέσεων.
Αν μη τι άλλο τα χωριά του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου διαθέτουν όλο το εκείνο το ιστορικό υπόβαθρο για να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση τέτοιων πολιτιστικών γεγονότων. Πιο συγκεκριμένα διαθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό, άτομα δηλαδή που θέλουν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν. Έχουν το πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την γαστρονομία,. Το κάθε χωριό μπορεί να παρουσιάσει το δικό στοιχείο είτε πρόκειται για την αγροτική παραγωγή είτε για τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη.
Οι προϋποθέσεις είναι δεδομένες, δεν τις αμφισβητεί κανείς.

Στην κορύφωση, όμως της τουριστικής περιόδου, αυτό που διαπιστώνουμε όλοι μας, είναι η ένδεια στην παραγωγή τέτοιων εκδηλώσεων. Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος τα λιγοστά πολιτιστικά και ψυχαγωγικά γεγονότα ήταν ελάχιστα και διοργανώθηκαν από τους πολιτιστικούς , αναπτυξιακούς συλλόγους και επαγγελματικούς φορείς.

Η απουσία της δημοτικής αρχής ήταν καταφανέστατη. Αντί να προγραμματίσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το κάθε χωριό μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού, αδιαφόρησε και αν δεν υπήρχαν οι επαγγελματίες και οι πολιτιστικοί-εξωραϊστικοί-τουριστικοί σύλλογοι να λάβουν πρωτοβουλίες, στον Δήμο μας θα επικρατούσε απόλυτη νέκρα.
Και έχει αποδειχθεί ότι το μοντέλο να πηγαίνουν οι τουρίστες στις παραλίες για να απολαύσουν το μπάνιο και την θάλασσα, είναι πεπερασμένο.
Για να φέρουμε ακόμη περισσότερο τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες κοντά στον τόπο μας θα πρέπει να τους δώσουμε ευκαιρίες να γνωρίσουν την τοπική παράδοση και να γίνουν κοινωνοί της.
Στα χωριά οι επαγγελματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας διαμαρτύρονται ότι το φετινό καλοκαίρι δεν έχουν πολύ κόσμο και ότι ακόμη και τον Αύγουστο οι τζίροι δεν έχουν «ζεσταθεί».

Αν δεν υπάρχει μια κεντρική καθοδήγηση από το Δήμο με τα σύγχρονα εργαλεία της επικοινωνίας του μάρκετινγκ για την προώθηση του πολιτιστικού προϊόντος και τουριστικού προϊόντος, δεν μπορούν να ελπίζουν σε πολλά. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει την ευθύνη για το γεγονός πως άφησε τον Δήμο «στεγνό» από εκδηλώσεις και γεγονότα, δεν ενθάρρυνε της διαφήμισή του, δεν μπόρεσε να αναδείξει τον πολιτιστικό και ιστορικό «θησαυρό» του τόπου μας
Όταν άλλοι δήμοι διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων με διάφορες θεματικές προσελκύοντας κόσμο από διάφορα μέρη, εμείς μείναμε στην σιγουριά της γοητείας του Πηλίου παραγνωρίζοντας ότι αυτό πλέον από μόνο του δεν αρκεί.
Για παράδειγμα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ένα φεστιβάλ ή μια γιορτή μήλου; Δεν θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις γνωριμίας των επισκεπτών με τα τοπικά προϊόντα; Προφανώς οι διοικούντες δεν έχουν κατανοήσει ότι ζούμε στο 2019 και όχι στο 1990…..»

error: Content is protected !!