Με επιτυχία η 33η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας

collage 11 1024x480
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πιστοί στην παράδοση, στα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Νηλείας πραγματοποίησαν και φέτος την ετήσια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων που έγινε το βράδυ της  Κυριακής 18 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου .

KENT728X100

Σκοπός της εκδήλωσης που πραγματοποιείται τα τελευταία 33 συναπτά έτη είναι να διατηρήσει – κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες – ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα αυτού εδώ του τόπου.

Κρίνοντας από την μεγάλη  τόσο σε αριθμό όσο και σε παλμό  προσέλευση του κόσμου, ο σκοπός και φέτος επετεύχθη .

Άνθρωποι κάθε ηλικίας άντρες , γυναίκες και παιδιά από όλες τις γύρω περιοχές της Μαγνησίας , και τουρίστες που είχαν την τύχη να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, παρακολούθησαν με ενθουσιασμό  τις ικανότητες των χορευτών.

Φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές φέτος συμμετείχαν, τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ, του μορφωτικού συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης» και του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των προέδρων των πολιτιστικών συλλογών που συμμετείχαν

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης : Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, Πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ».

error: Content is protected !!