Πώς οι YouTubers κερδίζουν εκατομμύρια οπαδούς φτιάχνοντας… μικροσκοπικά φαγητά

tiny kitchen s2e6 tiny eggplant parm landscapethumbnail en us edited wide f51c01d8df2c09d4777ef536c8a7d49f6c77b8c1 s800 c85
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Tα βίντεο με μικροσκοπική μαγειρική είναι αξιολάτρευτα, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο με τους fans να το αποδεικνύουν μέσω των shares, των likes και των tweets. Στην πραγματικότητα, τα μικροσκοπικά βίντεο μαγειρικής είναι μια από τις πιο »καυτές» τάσεις στο YouTube αυτή τη στιγμή.

Οι φανατικοί του kawaii cooking – η τέχνη του να φτιάχνεις μικροσκοπικά πιάτα φαγητού – πληθαίνουν συνεχώς, μαζί με τα βίντεο στο YouTube που παρουσιάζουν κανονικές συνταγές σε μέγεθος που θυμίζει παιδική κουζίνα. Τα τελευταία χρόνια, χρήστες του YouTube όπως AkameruKawaii, Pocket Resort, και Miniature Spaces ενθουσιάζουν το διαδικτυακό κοινό τους με το ιαπωνικό αυτό trend, χρησιμοποιώντας επιδέξια μικροσκοπικά κουζινικά για να ετοιμάσουν μικρές μπουκίτσες.

Κάθε μικροσκοπικό γεύμα σερβίρεται σε εξίσου μικροσκοπικά πιάτα, τα οποία είναι τοποθετημένα σε τραπεζάκια που αποτελούν μέρος μιας μικρής κουζίνας ή τραπεζαρίας. Πώς γίνεται όμως αυτά τα μικροσκοπικά γεύματα, που δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν την πείνα κανενός, να ενθουσιάζουν τόσο πολύ κόσμο;

Φαίνεται ότι εκτός από την πολύ χαριτωμένη παρουσίαση, που καθιστά δύσκολο να αντισταθείς σε αυτό το φαγητό (τουλάχιστον οπτικά), μπορεί να υπάρχουν βαθύτεροι ψυχολογικοί λόγοι για την εν λόγω τάση. Αυτά τα βίντεο δείχνουν «ένα επίπεδο ελέγχου που δεν μπορούμε να αποκτήσουμε στην πραγματική ζωή. Έλεγχος και τελειότητα, από τη στιγμή που οι «σεφ» πίσω από αυτά τα βίντεο δουλεύουν με απόλυτη ακρίβεια που τους επιτρέπει να τελειοποιήσουν τις δημιουργίες τους» σχολιάζει η miniature retailer Mo Tipton σε συνέντευξή της για το Hopes&Fears.

Για τους viewers, η όλη διαδικασία μπορεί να τους δώσει μία κατευναστική αίσθηση ότι έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων. Έτσι, το kawaii αποτελεί με έναν τρόπο μία διέξοδο από το χάος και την αβεβαιότητα του πραγματικού κόσμου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αισθανθείς ότι χάνεις τον έλεγχο, αρκεί να δεις πώς φτιάχνεται μία μικροσκοπική τάρτα με φράουλες.

Αποτέλεσμα εικόνας για tiny food videos

error: Content is protected !!