Εγκαινιάστηκε ο νέος δρόμος Πυργετού – Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ (φωτό)

IMG 1939 c dromos rapsani
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί το νέο οδικό δίκτυο Πυργετού – Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, προϋπολογισμού 1.220.000,00 €, το οποίο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση και την δημιουργία τεχνικών, σε δρόμο συνολικού μήκους 3.600 μ. και πλάτους 7,00 μ.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος αναφέρθηκε στην μελέτη του έργου που εκπονήθηκε απο τον πρώην Δήμο Κ.Ολύμπου ,επικαιροποιήθηκε απο την τεχνική υπηρεσία του Δ.Τεμπών και χρηματοδοτήθηκε απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας .

“Το συγκεκριμένο έργο, είπε επίσης ο δήμαρχος Τεμπών, πέρασε απο 40 κύματα και αρκετές δυσκολίες μερι την ολοκλήρωση του αφού χρειάστηκε η ανανέωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης (2 φορές) ενώ λόγω του υψηλού Προϋπολογισμού δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί απο προγράμματα όπως το Π.Α.Α .Μεταφέραμε αυτόν τον προβληματισμό μας στον Περιφερειάρχη όπου και με την βοήθεια του τότε υπουργού Υποδομών κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συγχρηματοδοτήθηκε.

Το νέο οδικό δίκτυο ολοκληρώθηκε με πολλαπλά οφέλη στους κατοίκους της περιοχής αφενός λόγω της πρόσβασης και της οδικής ασφαλείας και αφετέρου ενισχύει σημαντικά τον θρησκευτικό τουρισμό καθως στην περιοχή υπάρχουν αρκετά εξωκλήσια και μοναστήρια .

Ηδη απο την ημέρα ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου η αύξηση της επισκεψιμότητας ειναι παρά πολύ μεγάλη. Επισης έδωσε και την δυνατότητα νέων επενδύσεων στην περιοχή.

Παραδίδουμε ενα σημαντικό έργο στην νέα δημοτική αρχή με την ελπίδα να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Δήμου Τεμπών .

Να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας,τον περιφερειάρχη κ.Κώστα Αγοραστό ,τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών και τις Περιφέρειας Θεσσαλίας , τον κατασκευαστή για τις συντονισμένες ενέργειες που κατέβαλαν ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα .

Τέλος να ευχαριστήσω απο τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς για τη πολύτιμη στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια.”

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός όπου αναφέρθηκε για ενα σημαντικό έργο που παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν έγινε πραγματικότητα ,ο συγκεκριμένος δρόμος ενώνει δυο χωριά την Αιγάνη με τον Πυργέτο όπως επίσης στην συγκεκριμένη περιοχή πραγματοποιούνται αθλητικοί αγώνες παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί που αν δεν υπήρχε ο δρόμος δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν,ακόμη αναφέρθηκε οτι ο νέος αυτός δρόμος φέρνει πολιτισμό μέσω των θρησκευτικών μνημείων που έχει η περιοχή .

Εγκαινιάστηκε ο νέος δρόμος Πυργετού - Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ (φωτό)

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό απο τον π.Αλέξανδρο ιερέα του Πυργετού .Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.Γ.Λαδόπουλος ,Χ.Καλομπάτσιος,Μαρία Μαμάρα,ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ.Γεωργιος Μανώλης, στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Ε Θεσσαλίας και Δ.Τεμπών ο Διευθυνρης της Π.Ε κ.Χρ.Λυτροκάπης ,ο Διοικητής του ΑΤ Τεμπών κ.Πρ.Χαρισμανίδης,αντιδήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι ,πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων,συλλόγων και φορέων της περιοχής ,δημότες .
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Αναστασία Σερέτη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Εγκαινιάστηκε ο νέος δρόμος Πυργετού - Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ (φωτό)Εγκαινιάστηκε ο νέος δρόμος Πυργετού - Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ (φωτό)Εγκαινιάστηκε ο νέος δρόμος Πυργετού - Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ (φωτό)

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!