ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθνικός στόχος η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

2717762
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019, 16:59

«Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί αποτελεί έναν εθνικό στόχο σημαντικής αξίας» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του.

Πρόσθεσε δε ότι « Δεδομένου ότι ήδη διαφαίνεται σημαντική αναστροφή του επενδυτικού κλίματος και των οικονομικών δεικτών διατηρώ την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, το αργότερο από το 2021 και εντεύθεν».

O κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι «Το πρόβλημα στην υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα είναι πολυπαραγοντικό. Αφορά στην πολυνομία και την κακονομία που ταλανίζει τη χώρα από δεκαετίες, τη γραφειοκρατία και την έλλειψη ψηφιακής οργάνωσης του κράτους και ενίοτε, την παρωχημένη και ιδεοληπτική αντίληψη ότι οποιαδήπορτε ιδιωτική πρωτοβουλία εξ ορισμού υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον». 

«Σκοπός της κυβέρνησης είναι να εξαλείψει τα προβλήματα στη βάση τους δημιουργώντας ένα νέο ορθολογικό και διαφανές πλαίσιο που θα κινητροδοτεί την ιδιωτική πρωτοβουλία» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων δηλώνει: «Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας για το νέο εκλογικό νόμο εκφράζει την ελπίδα να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση και δηλώνει: «Το νέο εκλογικό σύστημα θα πρέπει να συνδυάζει δύο στόχους: την εύλογη αντιπροσώπευση και την κυβερνησιμότητα της χώρας…

Πηγή: dikaiologitika.gr, Ελεύθερος Τύπος


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019, 17:00

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!