Εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ λέει ότι τα ισραηλινά drones είχαν συγκεκριμένους “στόχους”

2717747
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019, 16:20

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε σήμερα ότι τα ισραηλινά τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατέπεσαν στη Βηρυτό είχαν συγκεκριμένους “στόχους”, τους οποίους οι αρχές δεν έχουν ακόμη διακριβώσει.

Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Μοχάμεντ Αφίφ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η “θέση της οργάνωσης ως προς αυτήν την επιθετικότητα” θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα από τον αρχηγό της Σαγέντ Χασάν Νασράλα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι χαρακτήρισε το περιστατικό ανοιχτή επίθεση στην εθνική κυριαρχία της χώρας του και είπε ότι αυτό συνιστά απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα που αυξάνει τις εντάσεις.

Ο Χαρίρι είπε ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν για το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα σε αυτό που χαρακτήρισε “νέα επιθετικότητα”. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει έντονη παρουσία αεροσκαφών στον εναέριο χώρο πάνω από την πρωτεύουσα και τα προάστιά της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του.

 

Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι ένα ισραηλινό, τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε και ένα άλλο εξερράγη στο νότιο προάστιο Νταχίγε της Βηρυτού στις 02:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019, 16:23

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!