ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O Boλιώτης αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς καθάρισε την παραλία του Αναύρου και συγκέντρωσε 25 σακούλες με σκουπίδια

Στιγμιότυπο 2019 08 25 11.42.18 πμ

Μία μεγάλη απόσταση, από την αρχή της παραλίας Βόλου έως το τέλος της αμμουδιάς του Αναύρου, καθάρισε ο Βολιώτης αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς από της 6:45 το πρωί της Τετάρτης έως της 2.30 το μεσημέρι και συνέλεξε μόνος του πάνω από 25 σακούλες σκουπιδιών (των 80 λίτρων η κάθε μία) που ήταν διάσπαρτα πεταμένα στους δρόμους, σε πάρκα, και στην αμμουδιά.
Ενώ στο αρχικό σημείο συνάντησης έπρεπε να ήταν οχτώ εθελοντές, οι 4 θα ξεκινούσαν από τον Αναυρο και οι άλλοι 4 από το λιμάνι, τελικά για κάποιους λόγους δεν ήρθαν». Ο κ. Κεχαγιάς δεν πτοήθηκε και »έπιασε αμέσως δουλειά».

KEN 728X100

Όπου και να έριχνε το βλέμμα του υπήρχαν παντού όλων των ειδών τα σκουπίδια. Αυτή η εικόνα τον »γέμισε» με αισθήματα θυμού. Ενώ μάζευε τα σκουπίδια από το έδαφος, έβρισκε μέχρι και σκουπίδια σε δεμένες σακούλες πάνω στα δέντρα. Έτσι χρειάστηκε να ανέβει στα δέντρα ή να κουνάει τα κλαδιά για να πέσουν οι σακούλες. Επίσης στον Άναυρο, στο σημείο που τερματίζουν τα λεωφορεία, συνάντησε το άσχημα θέαμα με τα χαρτάκια των εισιτηρίων που είναι πεταμένα δίπλα από τους κάδους.

«Το πρόβλημα γενικά στην χώρα μας είναι ότι αυτοί που μολύνουν το περιβάλλον είναι περισσότεροι από αυτούς που καθαρίζουν και προσέχουν το περιβάλλον» αναφέρει ο κ. Κεχαγιάς σημειώνοντας ότι η κατάσταση πρέπει κάποτε να αντιστραφεί. «Αυτό γίνεται με εκπαιδευτική περιβαλλοντική αγωγή από το νηπιαγωγείο, γιατί από τότε ξεκινά το παιδί να πετά σκουπίδια, αλλά και πρόστιμα στους ασυνείδητους πολίτες» πρόσθεσε. Ο κ. Κεχαγιάς θα προσπαθήσει να ενημερώσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να κατατεθεί ερώτηση στη βουλή σχετικά με το αν μπορεί να μπει σε όλα τα σχολεία μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής ή έστω να γίνεται κάποιες ώρες ενημέρωση από εθελοντές.

πηγή: εφημερίδα Θεσσαλία

error: Content is protected !!