Νετανιάχου προς τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Νασράλα: «Χαλάρωσε»

2718847
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019, 13:43

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνέστησε στον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα να «χαλαρώσει» αφού ο τελευταίος προειδοποίησε το Ισραήλ ότι το κίνημά του ετοιμάζει μια απάντηση στη συντριβή δύο ισραηλινών αναγνωριστικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) σε προάστιο της Βηρυτού.

«Άκουσα τι είπε ο Νασράλα. Συνιστώ στον Νασράλα να χαλαρώσει. Ξέρει καλά ότι το Ισραήλ γνωρίζει πώς να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να ανταποδώσει στους εχθρούς του», δήλωσε σε μια ομιλία ο Νετανιάχου.

Σε μια ομιλία προχθές Κυριακή, ο Νασράλα, το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα του οποίου έκανε για τέσσερις μήνες πόλεμο εναντίον του Ισραήλ το 2006, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας με drone νωρίτερα εκείνη την ημέρα.

«Λέω στον ισραηλινό στρατό στα σύνορα από απόψε, φρουρήστε (σε υψηλή επιφυλακή). Περιμένετέ μας σε μία, δύο, τρεις, τέσσερις ημέρες», είπε ο Νασράλα.

Ένα drone κατέπεσε και ένα δεύτερο εξερράγη κοντά στο έδαφος και προκάλεσε κάποιες ζημιές στο κέντρο ΜΜΕ της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου όπου κυριαρχεί. Το Ισραήλ δεν διεκδίκησε την ευθύνη για το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019, 13:43

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!