Συγχαρητήριο μήνυμα του νέου Δημάρχου Αλμυρού προς τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις

RolleUp 2 2
Με μήνυμά του στους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, αναφέρει:

KEN 4
Θέλω να απευθύνω τα πιο εγκάρδια και θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για την εισαγωγή τους σε κάποιο Ανώτατο ή Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της πατρίδας μας.

Η μάχη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ , ήταν μονάχα μία από τις πολλές που θα κληθούν να δώσουν στη ζωή τους και, το πιθανότερο, όχι η πιο σημαντική.

Αποτελεί σίγουρα μιαν αφετηρία του ταξιδιού στον διαρκή αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση και σταδιοδρομία, μέσα σ’ έναν κόσμο με διαρκώς περισσότερες απαιτήσεις. Όμως, σ’ αυτό το δύσκολο μα και όμορφο ταξίδι, τους περιμένουν πολλά ανάλογα προσωπικά ορόσημα που θα τους προμηθεύσουν με πολύτιμες εμπειρίες και εφόδια ώστε να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά σας.

Οι επιτυχόντες έχουν κάθε λόγο να χαίρονται για την επιτυχία τους και τη δικαίωση των κόπων τους, γεγονός που γεμίζει και τους δικούς τους ανθρώπους με μεγάλη ικανοποίηση και δικαιολογημένη περηφάνια. Τώρα μπορούν να αρχίσουν να σχεδιάζουν το μέλλον τους όπως το έχουν ονειρευτεί.

Μα και όσοι δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά , δεν έχουν κανέναν λόγο να απογοητεύονται. Οι ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν στη ζωή τους θα είναι πολλές αφενός, αφετέρου μπορούν να επαναλάβουν το εγχείρημά τους τη νέα χρονιά, αφού οπλιστούν με μεγαλύτερη θέληση και υπομονή.

Και επειδή καμιά τέτοια νίκη δεν είναι αποτέλεσμα ενός μονάχα ανθρώπου συγχαίρω επίσης ολόθερμα τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους συμπαραστάτες  και τους καθηγητές των παιδιών, πολύτιμους αρωγούς στην προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από τους νέους και τις νέες του, από τις καινοτόμες ιδέες τους και τη δυναμική τους, έχει ανάγκη από την επιθυμία τους να πετύχουν το καλύτερο ατομικά μα και συλλογικά.

Χρειαζόμαστε την ορμή της νιότης, την αισιοδοξία και τη ζωντάνια τους για να ελπίζουμε βάσιμα σε ένα καλύτερο μέλλον, γι αυτό και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους κρατήσουμε κοντά μας μετά το πέρας των σπουδών τους, ώστε να ζήσουν και να δημιουργήσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Ακόμη μια φορά, θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!

error: Content is protected !!