Επιστολή Κολυνδρίνη στους βουλευτές για τη δυσοσμία στον Βόλο – «Δείχνει» Χαλυβουργία και ΑΓΕΤ

086218b2ac4369b7cefd2acbee0be8b1 XL
milonas 728x120

Επιστολή προς τους βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναφορικά με τη δυσοσμία στην πόλη του Βόλου .

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

Με αφορμή την κλιμακούμενη και καθημερινά αυξανόμενη δυσοσμία που παρατηρείται στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου, κυρίως κατά τις βραδινές, μεταμεσονύχτιες και πρώτες πρωινές ώρες κατά κόρον και με δεδομένο ότι τις ΑΕΠΠΟ που καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας των εργοστασίων και την ενεργειακή ύλη που χρησιμοποιούν, τις εγκρίνει το Υπουργείο και αφού ληφθούν υπόψη οι δύο αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (αα 91/30-05-2017 πρακτικό 7 και την αα 61/4-4- 2018 πρακτικό 4) που ζητάμε την ανάκληση της καύσης του RDF, η χρήση του οποίου εγκρίθηκε από το Υπουργείο: 1) ΖΗΤΟΥΜΕ από τους Βουλευτές του Ν. Μαγνησίας και το συναρμόδιο Υπουργείο, να τοποθετηθούν σε σχέση με την εν λόγω ΑΕΠΠΟ και συγκεκριμένα να πάρουν θέση για την καύση του RDF από την εν λόγω βιομηχανία και άρα να εκφράσουν την πολιτική τους θέση σε σχέση με την ισχύουσα ΑΕΠΠΟ και την καύση των δύο (2) συγκεκριμένων κωδικών (191210 και 191212) που ενέκρινε το Υπουργείο το 2014. Σε περίπτωση διαφωνίας σας με την εν λόγω ΑΕΠΠΟ, παρακαλούμε όπως προτείνετε και εισηγηθείτε την τροποποίηση αυτή. Η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με τις αποφάσεις του είναι δύο φορές αρνητική και ουδέποτε συμφωνήσαμε με τον εν λόγω κωδικό.

2) ΖΗΤΟΥΜΕ από το αρμόδιο Υπουργείο, με δεδομένη τη λήξη των Περιβαλλοντικών Όρων της Βιομηχανίας «Χαλυβουργία» στις 18-08-2019 και την ισχύ των παλαιών περιβαλλοντικών μέχρι σήμερα όρων, με δεδομένες επίσης, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του ΚΕΠΠΕ, όπως προκύπτουν από τις Εκθέσεις Αυτοψίας, που σας έχουν κοινοποιηθεί, μετά από ελέγχους, να μας ενημερώσετε αν έχει κατατεθεί καινούργιος φάκελος από τη Χαλυβουργία και αν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτόν οι θέσεις του ΚΕΠΠΕ της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Αν και εφόσον έχει κατατεθεί, ενημερώστε μας πότε ξεκινά η σχετική διαβούλευση. Σας ζητούμε να έρθει άμεσα η νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Τέλος ζητώ, όπως εξετασθεί η δυνατότητα σύγκλησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, για δεύτερη φορά, προκειμένου να συζητηθούν τα εν λόγω θέματα.

error: Content is protected !!