Να βγάλουμε τον σκασμό!

Logotype 1024x768 1024x768

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος λίγο – πολύ μας συστήνει να… βγάλουμε τον σκασμό! Κυρίως εμείς οι δημοσιογράφοι που αναπαράγουμε το ρεπορτάζ και που προσπαθούμε να βοηθήσουμε, ασκώντας πιέσεις στην πολιτική εξουσία, να εντοπιστεί η πηγή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

KEN 4

Κανείς ποτέ δεν κατηγόρησε τη Χαλυβουργία επισήμως, διότι δεν υπάρχουν εκείνα τα τεκμηριωμένα στοιχεία για να το πράξει. Το γεγονός όμως οτι είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του νομού μας και προφανώς αφήνει το δικό της αποτύπωμα στο περιβάλλον, την κατατάσσει αυτομάτως στις “ύποπτες” πηγές ρύπανσης του αέρα.

Η ίδια η διοίκηση της Εταιρείας θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει την έρευνα για την ατμοσφαιρική ρύπανση, ασκώντας τον κοινωνικό της ρόλο. Σίγουρα πάντως, δε θα έπρεπε να… απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η επιθετική της στάση δε βοηθάει τον διάλογο που πρέπει να ανοίξει στην πόλη για να λυθεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της. Και σε ότι μας αφορά, δεν κατατάσσουμε κανέναν στους αθώους ή στους ενόχους. Αυτό οφείλει να το πράξει η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας του Περιβάλλοντος. Και αυτό ισχύει για όλους ανεξαιρέτως.

error: Content is protected !!