ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη ΔΕΘ για διαμαρτυρία το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού Λάρισας

syndikato farmakwn
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μαζικά συμμετέχει στη συγκέντρωση, με το Εργατικό Κέντρο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με αναχώρηση από την οδό Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) στις 14:30, το Σάββατο 7/9, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Λάρισας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η νέα κυβέρνηση, παρότι κυβερνά με ισχνή μειοψηφία (το εκλογικό της ποσοστό αποτελεί μόλις το 15% του συνολικού εκλογικού σώματος) και πριν λίγες μέρες ψήφισε νόμο που δίνει σε δημάρχους – περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν ως μονάρχες, απαιτούν για τον εργάτη που παλεύει για το ψωμί του και τη ζωή του καθολική συμμετοχή και με πλήρες φακέλωμα σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες που συμμετέχει.

Στην ουσία, καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους, συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως τις γενικές συνελεύσεις.Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή, ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν.Ο στόχος είναι το 100% (από το 90% σήμερα) των απεργιών να βγαίνουν παράνομες, οι αγωνιστές να διώκονται και τα σωματεία να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος.Ανοίγει ο δρόμος για ακόμα περισσότερες διώξεις συνδικαλιστών, για ένταση της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων.

Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί μορφή καταστολής του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Για εμάς είναι μάχη για την ύπαρξη των συνδικάτων.Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δεν λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και τίμιο συνδικαλιστή σε αγωνιστική ετοιμότητα για άμεση, αποφασιστική, απεργιακή απάντηση όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση, με το Εργατικό Κέντρο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με αναχώρηση από την οδό Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) στις 14:30, το Σάββατο 7/9.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!