Ανακοινώσεις του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Λάρισας

f4cb3287023f477f8e9d1c77954fb06a
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε δύο ανακοινώσεις προχώρησε το νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας. Αναλυτικά:

1.ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

«Η κυβέρνηση  χωρίς κανένα διάλογο με τα συνδικάτα και χωρίς καν συζήτηση στη Βουλή, κατάργησε τη διάταξη του Ν.4611/2019 με την οποία η εργοδοσία ήταν υποχρεωμένη να επικαλείται «βάσιμο» λόγο για να αιτιολογεί τις απολύσεις εργαζομένων, καθώς και τη διάταξη του Ν.4554/2018 η οποία προέβλεπε την «ευθύνη εργοδότη και εργολάβου» έναντι των εργολαβικών και υπεργολαβικών εργαζομένων. Πέραν αυτών, η κυβέρνηση ανέστειλε, στην ουσία κατάργησε, τις προθεσμίες των αξιώσεων του εργαζομένου σε περίπτωση προσφυγής του στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η ψήφιση των παραπάνω τροπολογιών, που αποδομούν ευνοϊκές για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις, δείχνει και την κατεύθυνση της πολιτικής που θα ασκήσει η  νέα κυβέρνηση σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα. Χαρακτηριστικό αυτής της κατεύθυνσης είναι και οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για την καθιέρωση ηλεκτρονικού αρχείου στα συνδικάτα (φακέλωμα δηλαδή) και της ηλεκτρονικής (!!!) ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης για απεργία.

Είναι προφανές ότι η νέα κυβέρνηση επιχειρεί, ενόψει της αντεργατικής επέλασης που σχεδιάζει, να ορθώσει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και να καθυποτάξει κάθε εργατική αντίδραση σε αυτή την πολιτική. Για το σκοπό αυτό, αξιοποιεί το αντεργατικό οπλοστάσιο που συγκρότησαν οι κυβερνήσεις στην μνημονιακή περίοδο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν.Λάρισας  ζητά την κατάργηση των αντεργατικών τροπολογιών και δηλώνει πως θα αντιταχθεί με όλες της τις δυνάμεις στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και σε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.»

2.ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

«Το  σχέδιο της κυβέρνησης  για τη ΔΕΗ είναι να επιβάλει την επιβάρυνση ολόκληρης της κοινωνίας με πάνω από 500 εκατ. ευρώ και να δημιουργήσει χώρο στους ιδιώτες παρόχους, για κέρδη και πελάτες χωρίς κόστος και επενδύσεις.

Με αυξήσεις για τους καταναλωτές, στην τιμή της κιλοβατώρας 20% στη χρέωση του “νυχτερινού” τιμολογίου, στην περικοπή της έκπτωσης συνέπειας στο μισό, στην επιβολή ρήτρας CO2 και στα οικιακά τιμολόγια δείχνει το αντιλαϊκό της πρόσωπο  ξεχνώντας τα προεκλογικές  δεσμεύσεις  για  ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη.

Με τα μέτρα που ετοιμάζει για τη ΔΕΗ, η κυβέρνηση  δεν ακυρώνει απλώς τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% η οποία θα ανακούφιζε σημαντικά τους καταναλωτές αλλά προχωράει ακόμα περισσότερο αυξάνοντας σημαντικά τα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.»

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!